- Obama vil åpne helt nye dører

Musikeren Lauren Waaktaar-Savoy, gift med Aha-artisten Pål Waaktaar-Savoy, engasjerte seg i sterkt i presidentvalgkampen.

Savoy live Øya 2004
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Lauren Waaktaar-Savoy

Lauren Waaktaar-Savoy er godt fornøyd med valgresultatet.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Rundt midnatt New York-tid satt en spent norsk-amerikansk artist foran TV-en for å få med seg Barack Obamas vinnertale til det amerikanske folk.

- Nå må vi være raske! Obama har akkurat entret scenen og skal tale til folket – og DET har jeg bare nødt til å få med meg, sier Lauren Waaktaar-Savoy til NRK Kulturnytt.

Hun er overlykkelig over valgresultatet og mener USA er klar for en totalrenovering.

- Amerika er som huset til dine besteforeldre som ikke har blitt renovert siden 1970 og har gamle IKEA-møbler. Det fungerer enda, men huset trenger ny maling og en arkitekt som kan friske det opp. Obama er den arkitekten.

Deltok i Obama-kampanjen

Lauren jobber med ny plate og bor dels i USA og i Norge med sin A-ha-ektemann Pål Waaktaar-Savoy. I innspurten av valgkampen deltok hun aktivt for å mobilisere velgere gjennom Obamas store nettkampanje.

- Jeg meldte meg på kampanjen på nettsiden hans, og ble en del av et telefonteam som enkelt og greit ringte rundt til folk, forteller Lauren Waaktaar-Savoy til NRK.

Hun mener Obama som president vil endre helt på amerikansk identitet og selvfølelse, og ikke minst at han vil det påvirke kulturlivet.

- Jeg tror dette er det første skribenter og kunstnere nå vil tenke på nå, og som artister er det dette de vil uttrykke, sier Waaktaar-Savoy.

Obamas valgkamp mobiliserte skuespillere, musikere og andre kunstnere på en helt ny måte. Kjendiser har de bedt det amerikanske folket om å stemme , og Barack Obama fikk omfattende kjendisstøtte i sangen ”Yes we can” av Will.i.am fra gruppen Black Eyed Peas.

Kulturstrøm

  • Kjøper rettighetene til «Seinfeld»

    Strømmetjenesten Netflix kjøper de globale rettighetene til å sende 90-tallsserien «Seinfeld». De 180 episodene blir tilgjengelig i fem år fra 2021. Detaljer rundt Netflix-avtalen er ikke kunngjort.

  • Skal lede Sildajazz

    Andreas Meland blir ny sjef for jazzfestivalen i Haugesund. Meland har blant annet jobbet med jazz i plateselskapet Grappa. – Jeg brenner sterkt både for min hjemby Haugesund, for jazz og for en stor bredde av musikalske uttrykk, sier han i en pressemelding.

    Andreas R. Meland
    Foto: Sildajazz / NPK