- Obama vil åpne helt nye dører

Musikeren Lauren Waaktaar-Savoy, gift med Aha-artisten Pål Waaktaar-Savoy, engasjerte seg i sterkt i presidentvalgkampen.

Savoy live Øya 2004
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Lauren Waaktaar-Savoy

Lauren Waaktaar-Savoy er godt fornøyd med valgresultatet.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Rundt midnatt New York-tid satt en spent norsk-amerikansk artist foran TV-en for å få med seg Barack Obamas vinnertale til det amerikanske folk.

- Nå må vi være raske! Obama har akkurat entret scenen og skal tale til folket – og DET har jeg bare nødt til å få med meg, sier Lauren Waaktaar-Savoy til NRK Kulturnytt.

Hun er overlykkelig over valgresultatet og mener USA er klar for en totalrenovering.

- Amerika er som huset til dine besteforeldre som ikke har blitt renovert siden 1970 og har gamle IKEA-møbler. Det fungerer enda, men huset trenger ny maling og en arkitekt som kan friske det opp. Obama er den arkitekten.

Deltok i Obama-kampanjen

Lauren jobber med ny plate og bor dels i USA og i Norge med sin A-ha-ektemann Pål Waaktaar-Savoy. I innspurten av valgkampen deltok hun aktivt for å mobilisere velgere gjennom Obamas store nettkampanje.

- Jeg meldte meg på kampanjen på nettsiden hans, og ble en del av et telefonteam som enkelt og greit ringte rundt til folk, forteller Lauren Waaktaar-Savoy til NRK.

Hun mener Obama som president vil endre helt på amerikansk identitet og selvfølelse, og ikke minst at han vil det påvirke kulturlivet.

- Jeg tror dette er det første skribenter og kunstnere nå vil tenke på nå, og som artister er det dette de vil uttrykke, sier Waaktaar-Savoy.

Obamas valgkamp mobiliserte skuespillere, musikere og andre kunstnere på en helt ny måte. Kjendiser har de bedt det amerikanske folket om å stemme , og Barack Obama fikk omfattende kjendisstøtte i sangen ”Yes we can” av Will.i.am fra gruppen Black Eyed Peas.

Kulturstrøm

 • Årets første Spellemann utdelt

  Mads Erik Odde er tildelt Spellemann i klassen for folkemusikk/tradisjonsmusikk. Han vant for sin plate «Logne slåttar», hvor han både har funnet fram gamle slåtter og komponert nye – og arrangert dem for akkordeon eller trekkspill med melodibass.

  De tre andre nominerte i klassen var Britt Pernille Frøholm, Ronny Kjøsen og Johanne Flottorp/Åsmund Solberg.

  Odde ble utropt som prisvinner i Folkemusikktimen på NRK P2. Du kan høre intervjuet med ham her.

  Mads Erik Odde
  Foto: ROBIN BOEE
 • Skikkelig underholdende eventyr

  Fantasy, steampunk, science fiction og et ørlite snev av gotisk skrekk – HBOs nye eventyrserie «The Nevers», er en herlig sjangerblanding som underholder stort. Terningkast 4.

  «BERØRTE» KVINNER: Laura Donnelly og Ann Skelly spiller to kvinner med overnaturlige evner i «The Nevers».
  Foto: HBO Nordic.
 • Mystisk kunstner avslørt

  En 25 år lang bløff er avslørt.