Normal

- Obama vil åpne helt nye dører

Musikeren Lauren Waaktaar-Savoy, gift med Aha-artisten Pål Waaktaar-Savoy, engasjerte seg i sterkt i presidentvalgkampen.

Savoy live Øya 2004
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Lauren Waaktaar-Savoy

Lauren Waaktaar-Savoy er godt fornøyd med valgresultatet.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Rundt midnatt New York-tid satt en spent norsk-amerikansk artist foran TV-en for å få med seg Barack Obamas vinnertale til det amerikanske folk.

- Nå må vi være raske! Obama har akkurat entret scenen og skal tale til folket – og DET har jeg bare nødt til å få med meg, sier Lauren Waaktaar-Savoy til NRK Kulturnytt.

Hun er overlykkelig over valgresultatet og mener USA er klar for en totalrenovering.

- Amerika er som huset til dine besteforeldre som ikke har blitt renovert siden 1970 og har gamle IKEA-møbler. Det fungerer enda, men huset trenger ny maling og en arkitekt som kan friske det opp. Obama er den arkitekten.

Deltok i Obama-kampanjen

Lauren jobber med ny plate og bor dels i USA og i Norge med sin A-ha-ektemann Pål Waaktaar-Savoy. I innspurten av valgkampen deltok hun aktivt for å mobilisere velgere gjennom Obamas store nettkampanje.

- Jeg meldte meg på kampanjen på nettsiden hans, og ble en del av et telefonteam som enkelt og greit ringte rundt til folk, forteller Lauren Waaktaar-Savoy til NRK.

Hun mener Obama som president vil endre helt på amerikansk identitet og selvfølelse, og ikke minst at han vil det påvirke kulturlivet.

- Jeg tror dette er det første skribenter og kunstnere nå vil tenke på nå, og som artister er det dette de vil uttrykke, sier Waaktaar-Savoy.

Obamas valgkamp mobiliserte skuespillere, musikere og andre kunstnere på en helt ny måte. Kjendiser har de bedt det amerikanske folket om å stemme , og Barack Obama fikk omfattende kjendisstøtte i sangen ”Yes we can” av Will.i.am fra gruppen Black Eyed Peas.

Kulturstrøm

 • Kinesisk sinne over svensk satire

  Et humorinnslag på SVT har opprørt den kinsesiske ambassaden. I en uttalelse på ambassadens nettsider kreves det at den svenske allmennkringkasteren ber om unnskyldning for innslaget som ble vist i satireprogrammet «Svenska Nyheter» fredag kveld, skriver SVT Nyheter. Innslaget beskrives som rasistisk og hetsende. Redaktør for SVTs underholdningsavdeling, Thomas Hall, sier de ikke føler at de har gjort noe galt. Den kinesiske ambassaden har foreløpig ikke gitt noen uttalelse til SVT Nyheter.

 • Unike opptak av John Lennon

  Et videoopptak viser John Lennon og George Harrison spille «How Do You Sleep» i Lennons Ascot Sound Studios i 1971. Videoopptakene deles i forbindelse med nyutgivelsen av John Lennons ikoniske album «Imagine» fra samme år, skriver The Rolling Stone.

 • Storslått kostymedrama på NRK TV

  Den britiske dramaserien «Vanity Fair» er basert på 1800-tallsklassikeren av William Makepeace Thackeray om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharpe. Hun vokser opp i den fattige delen av London, men vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.

  Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.