Hopp til innhold

- Kan ikke gjøre feil med Scorsese

– Det viktigste jeg har lært av samarbeidet med Martin Scorsese, er å tro på meg selv som en skuespiller, forteller Leonardo DiCaprio.

Video nsps_upload_2010_2_14_22_24_55_1827.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se Anne Hoffs intervju med Leonardo DiCaprio i Berlin. Klikk på bildet for å se video.

NRKs filmmedarbeider Anne Hoff møter skuespilleren under filmfestivalen i Berlin hvor DiCaprio og regissør Scorsese viser deres nyeste samarbeid «Shutter Island» utenfor konkurranseprogrammet.

Scorsese er en kontrollerende regissør, men han gir deg også følelsen av at du står fritt til å gjøre hva du vil, forteller DiCaprio.

– Du kan ikke gjøre noe feil, du har fullt eierskap til rollen din.

Leonardo DiCaprio og Martin Scorsese

Leonardo DiCaprio og Martin Scorsese under innspillingen av «Shutter Island».

Foto: United International Pictures

Alle gode ting er tre

Og Leonardo DiCaprio om noen burde vite det, for dette er fjerde gangen han samarbeider med regissøren. Tidligere har de to laget «Gangs of New York» (2002), «The Aviator» (2004) og «Departed» (2005).

Alle tre har gitt Scorsese en Oscar-nominasjon for beste regi, og i 2006 vant han endelig sin første Oscar for nettopp «Departed».

Deres siste samarbeid er en psykologisk thriller, som får premiere i Norge førstekommende fredag.

Gjengen bak «Shutter Island»

Skuespiller Mark Rufallo, Michelle Williams, Sir Ben Kingsley, regissør Martin Scorsese og skuespiller Leonardo DiCaprio på den røde løperen under filmfestivalen i Berlin.

Foto: Thomas Peter / Scanpix/Reuters

- Rørende historie

Handlingen er lagt til 1954, hvor US Marshal Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) etterforsker en kvinnelig morder som er rømt fra et ugjennomtrengelig mentalsykehus på den avsidesliggende Shutter Island.

Historien inneholder mange puslespillbrikker for publikum å holde styr på, og de kan ifølge DiCaprio aldri stole fullt ut på noen av karakterene. Likevel omtaler han filmen rørende.

– Når alt kommer til alt er det en veldig enkel historie, om en mann som aksepterer sannheten om hans egen fortid og traumer. Det er en karakterstudie.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio er halvt tysk, og dermed ekstra populær blant fansen i Berlin.

Foto: Fabrizio Bensch / Scanpix/Reuters

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters