- Handler om penger

Andrine Sæther mener saken ikke handler om ytringsfrihet, men om penger.

Lars Lillo-Stenberg, Andrine Sæther og Odd Johan Nelvik

Lars Lillo-Stenberg, Andrine Sæther og Odd Johan Nelvik

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Se og Hør og den typen journalistikk, som brer seg mer og mer i alle aviser, handler om penger og om å selge blader, og om å ha en åpning for å kunne gå inn i folks privatliv og selge det, sier skuespilleren.

- Ingen glad nyhet

Se og Hør fikk medhold i at de ikke brøt med straffelovens bestemmelser om privatlivets fred da de offentliggjorde tekst og bilder fra parets bryllup i 2005.

Tapte mot Se og Hør

– Jeg hadde trodd at vi skulle vinne denne saken. For meg har dommerne kjøpt alle Se og Hørs argumenter for å kunne legge seg i buskene og ta bilder. Dette var et veldig skjermet sted, sier Sæther til NRK.

Flertallet av de fem dommerne i Høyesterett mener det ikke er snakk om krenkende opptreden av ukebladet i saken.

- Den dommen som har falt i dag kan jeg aldri slå meg til ro med. Uansett hva vi velger å gjøre, føler jeg ikke vi har fått en sak vi kan leve med , sier Sæther.

- En hyggelig dom for Se og Hør

- Enda viktigere nå

Ekteparets advokat, Harald Stabell, har varslet at det kan bli aktuelt å bringe den inn for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Sæther kan ennå ikke uttale seg om hva hun og ektemannen vil gjøre videre i saken.

Stabell: – Vurderer Strasbourg

– Saken er blitt enda viktigere nå. Vi vant i tingretten og lagmannsretten, og det er vanskelig å forstå at Høyesterett anerkjenner denne type journalistikk. Jeg tror ikke at flertallet av norske journalister bifaller slik journalistikk, sier Sæther.

Kulturstrøm

 • Metallica støtter brannofrene i USA

  Heavyrock-bandet Metallica donerer 100.000 dollar (840.000 kroner) til hjelpearbeidet etter dødsbrannene i California, USA. De gjør også en nyinnspilt akustisk støttekonsert tilgjengelig for nedlastning. Alle pengene som kommer inn skal gå til ofre og hjelpearbeidere via organisasjonen «All Within My Hands foundation». Det melder Rolling Stone.

  James Hetfield, Lars Ulrich
  Foto: Owen Sweeney / AP
 • Japaner giftet seg med hologram

  En japansk mann har giftet seg med en dataanimert figur i form av et hologram. Under vielsen var bruden til stede i form av en dukke. Ifølge Reuters har 4000 japanere inngått slike uoffisielle giftermål med datafigurer.

  Laster Twitter-innhold
 • Ni timers orgelmaraton i Stavanger

  Nils Henrik Asheim ble utnevnt til ridder av 1. klasse i høst, og fikk nettopp Nordisk råds musikkpris. I morgen topper han suksess-året med orgelmaraton i Stavanger konserthus.

  Åtte organister skal framføre Olivier Messians samlede verker. Minutt for minutt.