NRK Meny
Normal

- Handler om penger

Andrine Sæther mener saken ikke handler om ytringsfrihet, men om penger.

Lars Lillo-Stenberg, Andrine Sæther og Odd Johan Nelvik

Lars Lillo-Stenberg, Andrine Sæther og Odd Johan Nelvik

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Se og Hør og den typen journalistikk, som brer seg mer og mer i alle aviser, handler om penger og om å selge blader, og om å ha en åpning for å kunne gå inn i folks privatliv og selge det, sier skuespilleren.

- Ingen glad nyhet

Se og Hør fikk medhold i at de ikke brøt med straffelovens bestemmelser om privatlivets fred da de offentliggjorde tekst og bilder fra parets bryllup i 2005.

Tapte mot Se og Hør

– Jeg hadde trodd at vi skulle vinne denne saken. For meg har dommerne kjøpt alle Se og Hørs argumenter for å kunne legge seg i buskene og ta bilder. Dette var et veldig skjermet sted, sier Sæther til NRK.

Flertallet av de fem dommerne i Høyesterett mener det ikke er snakk om krenkende opptreden av ukebladet i saken.

- Den dommen som har falt i dag kan jeg aldri slå meg til ro med. Uansett hva vi velger å gjøre, føler jeg ikke vi har fått en sak vi kan leve med , sier Sæther.

- En hyggelig dom for Se og Hør

- Enda viktigere nå

Ekteparets advokat, Harald Stabell, har varslet at det kan bli aktuelt å bringe den inn for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Sæther kan ennå ikke uttale seg om hva hun og ektemannen vil gjøre videre i saken.

Stabell: – Vurderer Strasbourg

– Saken er blitt enda viktigere nå. Vi vant i tingretten og lagmannsretten, og det er vanskelig å forstå at Høyesterett anerkjenner denne type journalistikk. Jeg tror ikke at flertallet av norske journalister bifaller slik journalistikk, sier Sæther.

Kulturstrøm

 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP
 • Framførte Bowie-låt for første gong

  Maria Schneider, hovudartist på Molde jazzfestival, spelte ein David Bowie-låt då ho opna festivalen i går, skriv VG. «Sue (Or in a Season of Crime)» var med på plata «Blackstar» som kom ut to dagar før Bowie døydde i 2016. Schneider medverka som komponist til plata. Låten har aldri blitt framført live før. Jazzmusikaren har tidlegare vunne fem Grammy-prisar.

  Maria Schneider. Moldejazz 2018
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Siri Aurdals skulpturer reiser ut

  81-åringen får sitt internasjonale gjennombrudd nå. «Siri Aurdal gjør enestående comeback i kunstverden.» Det skrev Svenska Dagbladet da Malmö konsthall åpnet den hittil største utstillingen til den norske skulptøren. Den 20 x 40 meter store installasjonen «Continuum» er laget av samme type rør som ble anvendt i den norske oljeindustrien på 60-tallet. Siri Aurdal skapte også stor oppmerksomhet med en annen gigantisk skulptur skapt av industrirør på den Nordiske Paviljongen under den biennalen i Venezia i fjor. Hun er også aktuell med en utstilling på Skissernas museum i Lund i Sverige. Utstillingene er åpne til slutten av august.

  Skulptur av Siri Aurdal på Malmø kunsthall
  Foto: Helene Toresdotter