- Handler om penger

Andrine Sæther mener saken ikke handler om ytringsfrihet, men om penger.

Lars Lillo-Stenberg, Andrine Sæther og Odd Johan Nelvik

Lars Lillo-Stenberg, Andrine Sæther og Odd Johan Nelvik

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Se og Hør og den typen journalistikk, som brer seg mer og mer i alle aviser, handler om penger og om å selge blader, og om å ha en åpning for å kunne gå inn i folks privatliv og selge det, sier skuespilleren.

- Ingen glad nyhet

Se og Hør fikk medhold i at de ikke brøt med straffelovens bestemmelser om privatlivets fred da de offentliggjorde tekst og bilder fra parets bryllup i 2005.

Tapte mot Se og Hør

– Jeg hadde trodd at vi skulle vinne denne saken. For meg har dommerne kjøpt alle Se og Hørs argumenter for å kunne legge seg i buskene og ta bilder. Dette var et veldig skjermet sted, sier Sæther til NRK.

Flertallet av de fem dommerne i Høyesterett mener det ikke er snakk om krenkende opptreden av ukebladet i saken.

- Den dommen som har falt i dag kan jeg aldri slå meg til ro med. Uansett hva vi velger å gjøre, føler jeg ikke vi har fått en sak vi kan leve med , sier Sæther.

- En hyggelig dom for Se og Hør

- Enda viktigere nå

Ekteparets advokat, Harald Stabell, har varslet at det kan bli aktuelt å bringe den inn for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Sæther kan ennå ikke uttale seg om hva hun og ektemannen vil gjøre videre i saken.

Stabell: – Vurderer Strasbourg

– Saken er blitt enda viktigere nå. Vi vant i tingretten og lagmannsretten, og det er vanskelig å forstå at Høyesterett anerkjenner denne type journalistikk. Jeg tror ikke at flertallet av norske journalister bifaller slik journalistikk, sier Sæther.

Kulturstrøm