Hopp til innhold

Stabell: – Vurderer Strasbourg

Det kan bli aktuelt å bringe Høyesteretts avgjørelse om Se og Hørs trykking av bryllupsbilder inn for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Andrine Sæther og Lars Lillo-Stenberg sammen med sin advokat, Harald Stabell

Andrine Sæther og Lars Lillo-Stenberg sammen med sin advokat, Harald Stabell

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Se video: Stabell: - Ank dommen!

Det opplyser ekteparet Andrine Sæther og Lars Lillo-Stenbergs advokat, Harald Stabell.

– Dommen legger i hvert fall ingen begrensning på den praksisen som Se og Hør har hatt til nå, og det håper jeg at mange vil beklage, sier Stabell til NRK.

Tapte mot Se og Hør

- Kollisjon med Caroline-dommen

– Det kan ligge an til å prøve denne saken for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg fordi vi mener at Høyesterett kommer i kollisjon med en sentral avgjørelse i den såkalte Caroline-dommen, sier Stabell.

I retten trakk ekteparets advokat fram Caroline-dommen fra Strasbourg, der tyske medier ble dømt for det de skrev om prinsesse Caroline av Monaco etter først å ha blitt frifunnet i det tyske rettsapparatet.

Kokkvold: - En klok avgjørelse

Skuffet Sæther

– Dette er sørgelig, ikke bare for Lars’ og min skyld, men også for hele samfunnet vårt, sier Andrine Sæther til P4.

Sæther mener at denne saken er av privat karakter og ikke har noe med ytringsfrihet å gjøre.

– Dette handler ikke om ytringsfrihet. Denne saken handler om helt andre ting enn ytringsfrihet for Se og Hør sin del, sier hun.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober