Hopp til innhold

- Ved et veiskille

- by:Larm står ved et veiskille, sier programansvarlig Runar Eggesvik.

Runar Eggesvik, festivalsjef by:Larm Live
Foto: Ballade.no

Les også: by:Larm til utlandet?

Les også: Nye navn til by:Larm

et intervju med musikkavisen Ballade sier han at tiden er moden for å vurdere hvor veien skal gå videre.

Bli større eller mindre?

- by:Larm har kommet til et punkt der vi må vurdere om vi skal bli mindre, eller om vi skal utvikle oss ytterligere som en institusjon. Her spiller også lokaliseringen av festivalen inn, og dette er noe vi vurderer i disse dager. Skal by:Larm gå for London eller Longyearbyen, spør Eggesvik retorisk.

I år avholdes arrangementet på ny i Trondheim, der det også startet for 10 år siden.

De siste årene har festivalen opplevd en kraftig økning i antallet utenlandske deltagere, økt interesse fra media og bransjen generelt.

Regner med 25.000

Dagens størrelse - hvor man regner med et billettsalg på 25.000 - skaper ifølge Eggesvik «visse regionale utfordringer», som for eksempel om by:Larm bør skaleres ned og dermed lettere kan arrangeres på hittil ignorerte områder, som eksempelvis Østfold og innlandsregionen.

(NRK/NTB)

 

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters