NRK Meny
Normal

by:Larm til utlandet?

by:Larm dropper kultur-hovedstaden Stavanger i 2008, og kan isteden havne i utlandet.

Heroes & Zeros, urørt-turné 2006.
Foto: Promo.

Erlend Mogård Larsen, by:Larm.
Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Les også: by:Larm-klare

Fra 8. til 10. februar går årets by:Larm av stabelen i Trondheim. Arrangementet er et jubileum, i og med at by:Larm arrangeres for tiende gang.

I løpet av tiden det har eksistert har det blitt arrangert i Trondheim, Stavanger, Bergen og Tromsø. Men i 2008 kan det havne i Danmark eller Sverige.

Tapte penger i Stavanger

Det bekrefter daglig leder Erlend Mogård-Larsen i by: Larm overfor Bergens Tidende.

Og det er til tross for at Stavanger som er europeisk kulturhovedstad i 2008, ønsker arrangementet til byen. Stavanger kommune har til og med tilbudt festivalen en million kroner i støtte by: Larm kommer til byen.

Erlend Mogård-Larsen sier at by: Larm vil takke nei til dette tilbudet.

- Utelukker ikke Stavanger

- Vi utelukker ikke Stavanger for all fremtid. Men da vi var der i 2005, fikk vi blant annet underskudd. Det er også noe med lokalitetene der. Vi har vokst og ønsker å vokse mer, sier Erlend Mogård-Larsen.

Han utelukker ikke at Malmö eller en annen by i Sverige eller Danmark kan bli arrangørby neste år.

Mogård-Larsen viser til at stadig flere utenlandske aktører fra musikkindustrien melder sin interesse for by: Larm. Da er det naturlig å tenke annerledes, mener han.

by:Larm som nordisk festival?

- I den sammenheng har vi hatt følere ute både i Malmö, i danske byer og andre steder. Det er jo ingenting i veien for å gjøre by: Larm til en nordisk festival. Ingenting er imidlertid bestemt ennå, sier by:Larm-lederen til Bergens Tidende.

Rolf Norås i Stavanger 2008 sier til Bergens Tidende at han beklager at by:Larm takker nei til Stavanger.

- Jeg tror de fryktet å komme i skyggen av andre i det store kulturbyåret. Men jeg tror de gjør en tabbe. At de skylder på underskudd for 2005, er urettferdig. Det fikk de først og fremst fordi Kaizers Orchestra ble helikopterfløyet til Prekestolen, sier Norås.

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK