NRK Meny
Normal

by:Larm tar selvkritikk

by:Larm forstår kritikken fra Datarock og ønsker flere tilbakemeldinger.

Datarock
Foto: Knut Aaserud / Promo

by:Larm kart bylarm
Foto: by:Larm

Les hele brevet fra by:Larm

Les også: Datarock ut mot by:Larm

Bakgrunn: Alt om by:Larm 2007!

Mandag gikk Datarock til angrep på by:Larm gjennom et intervju med nettstedet Ballade . Nå sier arrangørene bak by:Larm at de forstår kritikken, og ønsker flere tilbakemeldinger

I en uttalelse fra by:Larm heter det blant annet at de allerede har hatt et første evalueringsmøte, og at ”vi kjenner igjen mye av det Datarock peker på fra vår egen oppfatning av ting som må forbedres”.

Fort i svingene

Da by:Larm gikk av stabelen i Trondheim var det første gang at det ble arrangert på et stort festivalområde. De sier at dette var helt nytt for dem og at det kanskje har gått litt fort i svingene.

- by:Larm har i løpet av de seks siste månedene gått fra å være en klubbfestival med drøye 4-5000 besøkende til å bli en stor festival i norsk sammenheng med ca 20.000 besøkende. En utvikling som har gått utrolig raskt, og som vi nå ser kanskje har gått litt for fort, heter det i pressemeldingen.

by:Larm har også i ettertid sett at det ikke var god nok skilting for de som skulle finne fram til konsertene.

- Enkelt å gjøre noe med

- God skilting og informasjon vil vi imidlertid prioritere høyere i fremtiden. Dette burde helt klart ha vært bedre både på Dora og på flyplassen, og er enkelt å gjøre noe med, mener festivalen.

Arrangøren fikk blant annet også merke influensaens herjinger og mistet over 60 frivillige.

- Disse frivillige var satt opp til å være bandkontakter, sjåfører, backstageverter m.m. Vi påstår ikke at dette er den eneste grunnen til at enkelte deler av festivalen ikke gikk som planlagt, men ønsker å understreke at et slikt mannefall av frivillige ødela store deler av våre planer for artistoppfølgingen, Heter det i uttalelsen som er undertegnet av Behnam Farazollahi, Runar Eggesvik, Øystein Ronander og Henning Krane.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK