Hopp til innhold

by:Larm tar selvkritikk

by:Larm forstår kritikken fra Datarock og ønsker flere tilbakemeldinger.

Datarock
Foto: Knut Aaserud / Promo

by:Larm kart bylarm
Foto: by:Larm

Les hele brevet fra by:Larm

Les også: Datarock ut mot by:Larm

Bakgrunn: Alt om by:Larm 2007!

Mandag gikk Datarock til angrep på by:Larm gjennom et intervju med nettstedet Ballade . Nå sier arrangørene bak by:Larm at de forstår kritikken, og ønsker flere tilbakemeldinger

I en uttalelse fra by:Larm heter det blant annet at de allerede har hatt et første evalueringsmøte, og at ”vi kjenner igjen mye av det Datarock peker på fra vår egen oppfatning av ting som må forbedres”.

Fort i svingene

Da by:Larm gikk av stabelen i Trondheim var det første gang at det ble arrangert på et stort festivalområde. De sier at dette var helt nytt for dem og at det kanskje har gått litt fort i svingene.

- by:Larm har i løpet av de seks siste månedene gått fra å være en klubbfestival med drøye 4-5000 besøkende til å bli en stor festival i norsk sammenheng med ca 20.000 besøkende. En utvikling som har gått utrolig raskt, og som vi nå ser kanskje har gått litt for fort, heter det i pressemeldingen.

by:Larm har også i ettertid sett at det ikke var god nok skilting for de som skulle finne fram til konsertene.

- Enkelt å gjøre noe med

- God skilting og informasjon vil vi imidlertid prioritere høyere i fremtiden. Dette burde helt klart ha vært bedre både på Dora og på flyplassen, og er enkelt å gjøre noe med, mener festivalen.

Arrangøren fikk blant annet også merke influensaens herjinger og mistet over 60 frivillige.

- Disse frivillige var satt opp til å være bandkontakter, sjåfører, backstageverter m.m. Vi påstår ikke at dette er den eneste grunnen til at enkelte deler av festivalen ikke gikk som planlagt, men ønsker å understreke at et slikt mannefall av frivillige ødela store deler av våre planer for artistoppfølgingen, Heter det i uttalelsen som er undertegnet av Behnam Farazollahi, Runar Eggesvik, Øystein Ronander og Henning Krane.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.