Troms og Finnmark

Sammenslåing av Finnmark og Troms

Oppsummert

Stortinget har vedtatt å slå sammen Troms og Finnmark. Motstanden mot sammenslåingen er stor i Finnmark og fylkestinget har nektet å stille til fellesnemnd. 10. desember snudde Finnmark Ap, og vil akseptere å gå inn i fellesnemnd med Troms.

 • Fellesnemnda møtes i Vadsø

  I dag ble det bestemt at Fellesnemnda sitt andre møte blir i Vadsø den 30. og 31. januar. Det er foreløpig ikke avgjort hvilke saker som skal opp på møtet, sier leder Kari-Anne Opsal. Nemnda skal forberede sammenslåinga av Troms og Finnmark.

 • Kostnad for prosessvarsel klar

  Utredningen av prosessvarslet som ble sendt til Kommunal- og moderniseringsdepartementet i desember har kostet Finnmark fylkeskommune litt over 680.000 kroner hittil. Det skriver Finnmark fylkeskommune i en pressemelding.

 • Har sendt ut prosessvarselet

  Prosessvarselet er nå sendt fra Finnmark fylkeskommune til staten ved Kommunal og moderniseringsdepartementet. Dette er et varsel fra fylkeskommunen om at de på bakgrunn av prosessen rundt sammenslåinga av Troms og Finnmark ønsker å gå til rettssak mot staten. Ifølge juridisk rådgiver hos fylkeskommunen Benjamin Petersen er normal svartid hos departementet på en slik henvendelse ca. fire uker.

 • Har tro på nemnda

  Påtroppende Fylkesmann i Troms og Finnmark Elisabeth Vik Aspaker tror det vil være mulig å oppnå enighet om mange stridsmål i Fellesnemnda. Hun fulgte i går møtet der det ble valgt ledelse for nemnda. Men det er mange konlikter som må løses, sier Vik Aspaker.

Se debatten fra Arendalsuka i opptak. Første del forsvant under tekniske problemer.