Troms og Finnmark

Sammenslåing av Finnmark og Troms

Oppsummert

Finnmarks fylkesordfører Ragnhild Vassvik vil ikke møte kommunalministeren til dialogmøte om fylkessammenslåingen. 87 prosent av finnmarkingene stemte nei til sammenslåing. Regjeringen viser til at sammenslåingen er vedtatt av Stortinget.

 • Taper penger på for grunn kai

  Fiskerinæringen i Mehamn taper store summer fordi havna i fiskeværet er for grunn til at større fiskebåter får lagt til kai. Utbedringen stoppet opp etter at regjeringen bestemte at ansvaret for fiskerihavner skal overføres til fylkeskommuner og de nye regionene. Det ble i stedet satt av 350 millioner kroner til gjennomføring av viktige tiltak. – Situasjonen er uholdbar, sier administrerende direktør Jørn- Gunnar Jacobsen i Finnmark Fisk. Han frykter havneforholdene kan føre til at de må bruke anlegg utenfor Mehamn i perioder. Svaret på om Mehamn blir prioritert kommer om kort tid. Det var avisa Kyst og Fjord som omtalte saken først.

 • Forventer tøff valgkamp i nord

  Statsminister Erna Solberg (H) ser at det kan være utfordrende å drive lokalvalgkamp i nord med massiv motstand mot fylkessammenslåing i både Finnmark og Troms. – Jeg tror vi klarer å lande regionreformen i løpet av noen måneder, og da er vi på god vei. Jeg mener dette kommer til å bli en mye mindre sak i lokalvalgkampen enn det kan se ut til akkurat nå, sier Solberg til NTB.

 • Stopper nominasjonsarbeidet

  Senterpartiene i Troms og Finnmark har lagt ned nominasjonsarbeidet til fylkestingsvalget neste år.
  Nominasjonskomiteen hadde startet arbeidet, men har vedtatt at de ikke vil gjøre noe før Stortinget har behandlet regionreformen for tredje gang.

 • – Mange meninger i Ap

  Kommunalminister Monica Mæland mener Arbeiderpartiet er splittet om regionreformen. – Avhengig av hvem du spør, er du enten veldig for eller veldig mot. Poenget nå er at Stortinget har fattet sitt vedtak og alt tyder på at de står fast på sitt vedtak. Da må vi gjøre jobben, sier hun til NRK.

 • AP: Regionreform er «Joker Nord»

  – Hele denne reformen er helt «Joker Nord». Ting er ikke utredet, vi har ikke svar på noen ting. Vi vet ikke hvor mange oppgaver vi får og vi vet ikke hvor mye penger vi får. Det sa Tonje Brenna, gruppeleder for Akershus Arbeiderparti, under Debatten på NRK torsdag.

Se debatten fra Arendalsuka i opptak. Første del forsvant under tekniske problemer.
Se debatten fra Arendalsuka i opptak. Første del forsvant under tekniske problemer.