NRK Meny
Regionreform Troms og Finnmark
Foto: NRK

Sammenslåing av Finnmark og Troms

Oppsummert

Sammenslåingen av Troms og Finnmark vekker sterke følelser i Finnmark. Kommunalminister Monica Mæland har avslått et ønske om folkeavstemning og viser til at sammenslåingen er vedtatt av Stortinget. Troms fylkesting sier ja til avtalen.

 • Frykter for rekrutteringen

  Fylkeslege i Troms, Svein Steinert, frykter større rekrutteringsproblemer når helse- og omsorgsenheten skal ledes fra Vadsø i det nye fylket. Fylkeslegen i Finnmark er imidlertid uenig og viser til dagens kompetanse som befinner seg i Vadsø.

 • Mæland avviser folkeavstemning

  Geir A. Iversen (Sp) har forsøkt å få kommunalminister Monica Mæland (H) til å reversere sammenslåingen av Finnmark og Troms og gjennomføre en folkeavstemning. I Stortinget tirsdag avviste Mæland forslaget blankt.

 • Mæland utfordres på folkeavstemning

  Kommunalminister Monica Mæland (H) må møte i Stortinget tirsdag og svare på om hun vil ta hensyn til folkeavstemningen i Finnmark om sammenslåing med Troms, skriver NTB. Folkeavstemningen holdes 14. mai.

 • Ingen endring av fellesnemnda

  Finnmark får 17, mens Troms får 19 medlemmer i fellesnemnda. Det har kommunalminister Monica Mæland avgjort i dag. Fordelinga er det samme som ble forhandlet frem på Gardermoen. Fellesnemnda skal samordne etableringa av et sammenslått fylke.