Troms og Finnmark

Sammenslåing av Finnmark og Troms

Oppsummert

Stortinget har vedtatt å slå sammen Troms og Finnmark. Motstanden mot sammenslåingen er stor i Finnmark og fylkestinget har nektet å stille til fellesnemnd. 10. desember snudde Finnmark Ap, og vil akseptere å gå inn i fellesnemnd med Troms.

 • Kan reversera fylkessamanslåing

  Sp-leiar Trygve Slagsvold Vedum seier den planlagde samanslåinga av Finnmark og Troms kan verta reversert, om dei blir vald inn i regjering i 2021, viss folket vil det. Ap-leiar Jonas Gahr Støre er samd, viss regionane vil jobbe for ei reversering.

 • Åpen for reversering

  Arbeiderpartiet er åpen for å reversere regionreformen dersom de skulle vinne valget i 2021. Partileder Jonas Gahr Støre slo fast dette i sin tale til et felles programmøte for Troms og Finnmark Arbeiderparti i Alta lørdag formiddag. – Forutsetningen er imidlertid at det er bare hvis regionene selv vil jobbe for en reversering.

  Arbeiderpartimøtet i Troms og FInnmark
  Foto: Jan Harald Tomassen / NRK
 • Evigvarende jobbgaranti til Troms

  De 2100 ansatte i Troms fylkeskommune har i dag fått en evigvarende jobbgaranti etter sammenslåing med Finnmark. Troms hadde opprinnelig vedtatt å gi en fem års garanti. Finnmark hadde ikke satt noen begrensninger. Derfor vedtok Troms samme regler som Finnmark.

Se debatten fra Arendalsuka i opptak. Første del forsvant under tekniske problemer.