Troms og Finnmark

Sammenslåing av Finnmark og Troms

Oppsummert

Stortinget har vedtatt å slå sammen Troms og Finnmark. Motstanden mot sammenslåingen er stor i Finnmark og fylkestinget har nektet å stille til fellesnemnd. 10. desember snudde Finnmark Ap, og vil akseptere å gå inn i fellesnemnd med Troms.

 • Delt toppledelse

  Tromsø og Vadsø skal dele på ledelsen i de ulike avdelingene i den nye fylkeskommunen som opprettes fra 1. januar. Men den administative toppsjefen skal være i Tromsø. Den såkalte divisjonsmodellen ble vedtatt i Kirkenes i formiddag i Fellesnemnda som forbereder sammenslåinga av Troms og Finnmark.

 • Nyfylket i nord må kutte kraftig

  – Det må gjøres store kutt i nyfylket Troms og Finnmark. Fylkestingene vedtok i fjor høst investeringer for mange milliarder kroner, men nå må disse stoppes for å få budsjettet i balanse. Det sier leder av Fellesnemnda, Kari-Anne Opsal til NRK.

  Troms og Finnmark
 • Kan reversera fylkessamanslåing

  Sp-leiar Trygve Slagsvold Vedum seier den planlagde samanslåinga av Finnmark og Troms kan verta reversert, om dei blir vald inn i regjering i 2021, viss folket vil det. Ap-leiar Jonas Gahr Støre er samd, viss regionane vil jobbe for ei reversering.

 • Åpen for reversering

  Arbeiderpartiet er åpen for å reversere regionreformen dersom de skulle vinne valget i 2021. Partileder Jonas Gahr Støre slo fast dette i sin tale til et felles programmøte for Troms og Finnmark Arbeiderparti i Alta lørdag formiddag. – Forutsetningen er imidlertid at det er bare hvis regionene selv vil jobbe for en reversering.

  Arbeiderpartimøtet i Troms og FInnmark
  Foto: Jan Harald Tomassen / NRK
Se debatten fra Arendalsuka i opptak. Første del forsvant under tekniske problemer.