NRK Finnmark – Lokale nyheter, TV og radio

NRK Meny

Siste nytt

 • Kongen er sykemeldt

  Kong Harald er sykmeldt ut uken på grunn av overbelastning og smerter i den ene foten, melder slottet på sin nettside. I den tiden Hans Majestet Kongen er syk vil kronprins Haakon være regent i henhold til Grunnlovens § 41.

 • Flere sivilpersoner forsøkt vervet

  NRK har vært i kontakt med flere personer som er blitt forsøkt rekruttert til oppdrag i Murmansk-området helt siden 90-tallet. Felles for disse personene er at de er sivilister som regelmessig reiser til Russland. Slik aktivitet er et fremmedelement i en samarbeidsregion, mener norsk Russland-forsker, Lars Rowe.

 • Ny runde med GPS-jamming

  Norske passasjerfly har rapportert om nye GPS-forstyrrelser i luftrommet over Øst-Finnmark. Forstyrrelsene, som ble rapporter 14. mars i år, er trolig et resultat av aktiv jamming fra russiske militæravdelinger, skriver nettstedet aldrimer.no.

 • Forsvaret kutter i musikken

  Tirsdag 24. april ble det formelt bestemt hvordan Forsvarets musikk skal se ut i framtida – en framtid som innebærer nedskjæringer på åtte musikerstillinger og fire dirigenter. Kuttene skal settes i verk allerede 1. august, og kommer som en konsekvens av langtidsplanen for Forsvaret, som ble lagt fram i 2016, skriver Musikkultur

  Forsvarets musikk Harstad
  Foto: Nils Mehren

Glimt av Finnmark

Anders Sunna kjemper en kamp mot staten. Han valgte gatekunsten istedet for våpen.
Innvandrerkrabben fra øst har skapt en isfront mellom EU og Norge.
Distriktsnyheter Nordnytt - Troms og Finnmark. TV