NRK Finnmark - Lokale nyheter, TV og radio

NRK Meny

Siste nytt

 • Desember er høytid for brann

  Desember er den største brannmåneden og rundt juletider omkommer også folk i husbrann. – Folk følger ikke godt nok med, stresser og styrer. Det er en statistikk som går langt tilbake og viser at antall ulykker stiger når man kommer nærmere jul, sier brannsjef i Alta, Knut Suhr, til Altaposten.

 • Finnmark får eget dyrepoliti

  Venstre fikk, i budsjettforhandlingene, gjennomslag for sitt forslag om dyrepoliti til blant annet Finnmark. – Bra å få gjennomslag, men ikke den viktigste saken, mener Trine Noodt i Venstre. Det skriver iFinnmark.

 • Sparket etter seksuell trakassering

  En mannlig Statoil-ansatt med lang fartstid på plattform sendte grove meldinger til flere kvinnelige kolleger, blant annet bilder av sitt eget kjønnsorgan via Snapchat. Statoil sparket mannen og fikk rettens medhold i at det var riktig, melder DN.

 • Krass kritikk til vindkraft

  Det planlagte vindkraftanlegget på Laksefjordvidda fikk krass kritikk under gårsdagens folkemøte om vindkraft i Tana. Sametingspresident Aili Keskitalo er ikke overbevist at vindkraft, slik det drives i dag, er grønn energi. – For meg framstår det som grønn kolonialisme. Det beslaglegger store arealer som allerede er i bruk av en tradisjonell, økologisk og bærekraftig næring som reindrifta, sier hun.

  Portrettbilde av Aili Keskitalo
  Foto: Tanja Norbye / NRK

Glimt av Finnmark

Å jo da, vi ser klimaendringer - også i Norge.
Det var antakelig mellom 70 og 80 knølhval i en stor flokk utenfor Haukøya, som ligger helt på grensen mellom Troms og Finnmark.
Kjell har hogget i berget i over femti år, sommer som vinter. Og han har ingen planer om å gi seg: – Jeg er ikke utdannet kafémann, sier 68-åringen.
Laster innhold, vennligst vent..
Distriktsnyheter Nordnytt - Troms og Finnmark. TV