NRK Finnmark – Lokale nyheter, TV og radio

Siste nytt

 • Frykter for rekruttering

  Ansatte i Forsvaret sier de vurderer å slutte i jobben på grunn av en regelendring om at pendlerutgifter over 97.000 kroner skal beskattes. Det reagerer Senterpartiet og Arbeiderpartiet på. Aps forsvarspolitiske talsperson Anniken Huitfeldt frykter endringen vil kunne ramme områder med «kritisk lav bemanning». Hun tror det vil kunne bli vanskelig å bemanne eksempelvis den nye satsingen på Porsangmoen i Finnmark.

 • Finnmarken på vei mot Honningsvåg

  Hurtigruteskipet MS Finnmarken har fått i gang motoren etter stopp utenfor Magerøya. Skipet går nå inn til Honningsvåg for egen maskin, sier pressevakt i Hurtigruten Hanne Taalesen. Skipet vil ta opp ruten i løpet av ettermiddagen.

 • Hurtigruteskip med motorstans

  Hurtigruteskipet MS Finnmarken har ankret opp utenfor Magerøya i Finnmark etter at maskinen har stoppet. Det er ikke fare for skip, mannskap eller passasjerer. Nå jobbes det med å få oversikt over situasjonen.

  Hurtigruten MS Finnmarken
  Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
 • Virke vil møte statsråder

  Etter forrige ukes vedtak om Nordkapp-platået ønsker organisasjonen Virke møte med to statsråder for å hindre at dette kan skje flere steder. I et brev til næringsministeren og klima- og miljøministeren ber Virke om et møte for å diskutere behovet for bedre ivaretakelse av naturverdier og -attraksjoner.

 • Ikke funnet helsefarlige forhold

  Ordfører i Kautokeino Johan Vasara sier det ikke er funnet helsefarlige forhold eller tilstander på skolen i Kautokeino. Men skolen er i så dårlig stand at foreldrene nå frykter for helsa til Barna. Vasara sier de håper å ha rom i forsvarlig stand når skolen starter opp til høsten.