NRK Finnmark – Lokale nyheter, TV og radio

Siste nytt

 • Sarromaa får svar på tiltale

  Historiker og forfatter Sanna Sarromaa får mye motbør i sin påstand om at kvensk ikke er et språk, bare en finsk dialekt. Sarromaa gir en oversikt over sin uvitenhet og sine utdaterte holdinger, svarer Norske Kveners Forbund.

 • God beredskap tross isolasjon

  På tross av at alle veier på Nordkyn nå er stengt sier ordfører i Lebesby kommune Sigurd Rafaelsen at beredskapen innen helse og ambulansetjenesten er god. – Om det er behov for det kan både brøyting og helikopter rekvireres sier Rafaelsen.

 • HT værfast i Honningsvåg

  Hålogaland teaters forestilling Blå Åker som skulle gå på arktisk kultursenter i Hammerfest i kveld er avlyst. Det opplyser produsent Sverre Gjørvad. Årsaken er at teateret er værfaste i Honningsvåg etter å ha hatt forestilling der tirsdag kveld.

 • Mener kvensk er en finsk dialekt

  – Kvensk er ikke et eget språk, bare en finsk dialekt. Det sier historiker og forfatter Sanna Sarromaa, som sammenlikner kvensk med kebabnorsk. Sarroma er kritisk til at det brukes ressurser i skolene for å undervise i kvensk. historieprofessor, Einar Niemi mener det er en gammel debatt som allerede er avgjort.

  Sanna Sarromaa
  Foto: Keane Studios
Distriktsnyheter Nordnytt - Troms og Finnmark. TV