NRK Finnmark – Lokale nyheter, TV og radio

Siste nytt

 • Klar for sesongdebut            

  Daniel Stock fra Vadsø og Jørgen Sæternes Ulvang fra Kirkenes går fredagens åpningsrenn på Beitostølen. Altaværingen Finn-Hågen Krogh står over det 15 km lange klassiskrennet. Stock er i år en del av rekruttlandslaget, mens Sæternes Ulvang går på Team Veidekke Midt denne sesongen.

  Daniel Stock under femmila NM i Alta 2018
  Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg / NRK
 • Ekstrabevilling er ikke nok

  Loppa kommune skriver i et vedtak i formannskapet at de er fornøyd med fylkestingets ekstrabevilgning på fem millioner til ekstra ruteproduksjon i Loppa. Formannskapet anser det uansett bare som første steg på veien mot et tilfredsstillende kommunikasjonstilbud. De skriver i en uttalelse at det er fortsatt er store behov i kommunen.

 • Vil lovfeste fiskerettigheter

  Norges ­nasjonale ­institusjon for ­menneskerettigheter ber Norge lovfeste sjøsamers rett til ­fiske, melder sagat.no. Foreløpig nekter dagens regjering å følge opp dette ønsket. Nå blir det ­tema når Norge skal eksamineres i FNs rasediskrimineringskomité i Genève.

 • To elg påkjørt i Alta

  Det er blitt meldt om elgpåkjørsler i Alta i ettermiddag. Operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Jan Arne Pettersen, opplyser til Altaposten at det er i Rafsbotn og Raipas at elgene skal ha blitt påkjørt. Viltnemnda følger nå opp saken.

 • Se Nordnytt 20:55