Troms og Finnmark

Nye Troms og Finnmark

Oppsummert

Et klart flertall på 41 mot 16 i det nye fylkestinget stemte for at nye Troms og Finnmark fylke skal styres etter en parlamentarisk modell. Det er Stortinget som vedtok sammenslåingen, og særlig i Finnmark har motstanden vært hard.

 • Utsettes daglig for dataangrep

  Troms og Finnmark fylkeskommune utsettes daglig for forsøk på dataangrep. Det opplyser IT-sjef i fylkeskommunen, John Solstad. Etter at Nordland fylkeskommune ble rammet av dataangrep, har fylkeskommunen i Troms og Finnmark satt inn tiltak.

 • Etterlyser ryddig debatt om oppdeling

  Statsforvalter i Troms og Finnmark, Elisabeth Vik Aspaker mener det er viktig at debatten om oppdeling av fylkene skjer under rolige forhold. – Et bilde av at vi er kranglefanter i nord er ikke det vi trenger for å trekke til oss nye innbyggere, sier Aspaker.

  fylkesmann i Troms og Finnmark, Elisabeth Vik Aspaker
  Foto: Ida Louise Rostad / NRK
 • Vil ikke fjerne fylkesskilt

  Snart to år etter sammenslåingen av Troms og Finnmark brukes fremdeles gamle skilt på offentlige bygg. Mens fem av de nye storfylkene skal bruke 43 millioner kroner på å få nye skilt, vil ikke Troms og Finnmark fylke bruke penger på dette. Årsaken er at man ønsker å gå tilbake til gamle fylker.

Se debatten fra Arendalsuka i opptak. Første del forsvant under tekniske problemer.