Hopp til innhold
Troms og Finnmark

Nye Troms og Finnmark

Oppsummert

Troms og Finnmark blir igjen delt opp i to fylker fra 2024 dersom Stortinget fatter vedtaket før sommeren. Fylkene ble slått sammen mot sin vilje i 2020, og Ap-Sp-regjeringen gikk til valg på oppsplitting.

 • I dag avgjøres fylkesoppsplittinga

  I dag skal Stortinget avgjøre om Troms og Finnmark skal deles opp til to fylker igjen. Det er ventet at det blir flertall for å dele opp fylkene. – Heldigvis er det ikke flertall i denne stortingsperioden for å sentralisere samfunnet, sa stortingsrepresentant fra Troms, Ivar B. Prestbakmo fra Senterpartiet, under debatten i Stortinget mandag.

  Troms og Finnmark
 • Forstår frustrasjonen i Alta

  Folkeavstemningen i Alta er et signal på misnøye med gamle Finnmark, mener fylkespolitikerne Ronald Wærnes (Sp) og Jo Inge Hesjevik (H). I dag er Altas befolkning sin siste mulighet til å gi sin stemme for hvor de mener Alta bør tilhøre ved en eventuell fylkesoppløsning. 20,9 prosent har forhåndsstemt.

  Alta sentrum
  Foto: Kai Erik Bull
 • Redaktør refser fylkesprosessen.

  Redaktør i High North News, Arne O. Holm, mener politikerne har manglet både mål og mening i saken om storfylket Troms og Finnmark. – Den forrige regjeringens regionreform var uten en eneste plan. Så får vi en ny regjering hvis eneste plan er å rive dette opp igjen. Det sier Holm som mener dette vitner om en politisk styremåte uten ryggrad.

  Arne O. Holm
  Foto: Bente H. Johansen / NRK
 • Utsettes daglig for dataangrep

  Troms og Finnmark fylkeskommune utsettes daglig for forsøk på dataangrep. Det opplyser IT-sjef i fylkeskommunen, John Solstad. Etter at Nordland fylkeskommune ble rammet av dataangrep, har fylkeskommunen i Troms og Finnmark satt inn tiltak.

Siste fra Troms og Finnmark