Bakt og stekt gulrot med pistasjvinaigrette Christopher Haatuft serverer flate gulrøtter som er bakt og stekt med en vinaigrette laget med klementin- og limesaft, pistasjnøtter og urter.
Ovnsbakte grønnsaker med fetakrem og glaserte valnøtter Tryll fram en deilig forrett av norske rotgrønnsaker. Du kan også servere retten som tilbehør til lam eller fisk. De ovnsbakte grønnsakene får følge av en litt syrlig fetakrem og honningglaserte valnøtter.
Skrei med urtesmør og syltet gulrot I perioden januar – april er skreien i sesong, og det må så klart utnyttes. Skrei og torsk kan med fordel serveres med litt smaksrikt tilbehør, og her spiller urtesmøret en viktig rolle.
Glaserte gulrøtter Disse bakte gulrøttene smaker fantastisk og er perfekt tilbehør til julemiddagen, enten du velger å servere vegetarmat eller ribbe.
Syrlig gulrotsalat med knasende tilbehør Gulrøtter serveres oftest som tilbehør til andre retter. Denne friske og enkle gulrotsalaten med bokhvete passer spesielt godt til fiskeretter.
Lammebruschetta med gulrot-tzatziki En sprø brødskive med frisk og kremet tzatziki, laget med gulrot, er en fin base for tynne skiver av røykt lam. Tzatzikien er også fint tilbehør til andre typer kjøtt, grønnsakretter eller hvorfor ikke til pølser?
Stekte gulrøtter med pepperrotkrem og krondill Gulrotsalat med pepperrotdressing fra kokken Tareq Taylor. Den er perfekt til bufféen eller grillingen i sommer.
Grillede gulrøtter med gulrothummus Grønnsaker er supert på grillen, og her serverer Lise grillede gulrøtter. Det er et godt kjøttfritt alternativ. Hun har også puttet gulrøtter i hummusen.