Laster innhold, vennligst vent..
Grillede gulrøtter med gulrothummus

Gulrøtter i to varianter, både på grillen og som ekstra smak i hummus.

Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer / nrk

Grillede gulrøtter med gulrothummus

Grønnsaker er supert på grillen, og her serverer Lise grillede gulrøtter. Det er et godt kjøttfritt alternativ. Hun har også puttet gulrøtter i hummusen.

Slik gjør du

Hummus

Begynn med hummusen. Skrell gulrøttene, del dem i to på langs og gni dem inn med litt olje. Grill gulrøttene helt møre over middels høy varme, de skal helst ikke bli for sorte. Eventuelt kan du bake gulrøttene helt møre i ovn ved 220 grader i cirka 20 minutter.

Kjør grillede gulrøtter sammen med kikerter, hakket hvitløk, spisskummen, sitronsaft og tahini i en hurtigmikser. Spe med vann og kjør alt til en tykk og jevn pure/hummus. Smak til med salt.

Grillede gulrøtter

Skrell eller skrubb godt gulrøttene. Nye gulrøtter i bunt trenger ikke skrelles. La gjerne også litt av det grønne få sitte på.

Del gulrøttene i to på langs. Gni gulrøttene inn med litt olje og grill dem møre over middels høy varme, cirka 15-20 minutter.

Dryss over litt salt og server grillede gulrøtter med hummus, litt yoghurt, et dryss granateplekjerner, nøtter og urter. Drypp over noen gode dråper olivenolje og litt sitronsaft.

Tips

  • Hummusen kan lages god tid i forveien. Den holder seg fint et par dager i kjøleskapet.

Kilde: Lise Finckenhagen i TV-sendingen «Gratulerer med dagen!»/NRK1