En blå skål med tynne gulrotstrimler, bokhvete og dill

De knasende bokhvetefrøene gjør gulrotsalaten litt mer spennende.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Syrlig gulrotsalat med knasende tilbehør

Gulrøtter serveres oftest som tilbehør til andre retter. Denne friske og enkle gulrotsalaten med bokhvete passer spesielt godt til fiskeretter.

Slik gjør du

Rist bokhveten i en tørr stekepanne. Avkjøl.

Skrell gulrøttene og høvle dem i tynne strimler med en potetskreller.

Varm opp smøret i en liten gryte til det er blitt gyllenbrunt. Pass på at det ikke blir brent. Ta det av varmen og la det stå i 5 minutter.

Drypp det varme brune smøret over gulrøttene og press over sitronsaft.

Topp med bokhvete, dill og flaksalt.

Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE