Hopp til innhold

Over 900 000 så «Tore på sporet»

Det ble en knallstart på sesongen for Tore Strømøy da han søndag endelig var tilbake med nye episoder av «Tore på sporet».

Jakten på Carina Berglis pappa fører henne og programleder Tore Strømøy til millionbyen London.

Tore Strømøy er tilbake med sjette sesong av 'Tore på sporet'.

Foto: Harald Eggen / NRK

Hele 914 000 seere fulgte med på Carina Bergli og Tore Strømøys leting etter førstnevntes far søndag kveld. For i går var Tore på sporet endelig tilbake på NRK1, tre år siden forrige sesong. Og det var tydeligvis mange som hadde ventet på den koselige trønderen:

– Dette er bare helt utrolig, og tyder på at folk ikke har glemt oss. Responsen fra seerne har vært enorm, og da er det godt å vite at vi har flere spennende programmer på lager, sier Tore Strømøy til NRK.

Nett-TV: Se gårsdagens sesongpremiere av «Tore på sporet» her

Kun slått av gullrekka

Og Strømøy har all grunn til å være fornøyd, med nesten en million seere er Tore på sporet det fjerde mest sette programmet hele uken, kun slått av gullrekka på NRK1.

– 914 000 seere er selvfølgelig høye tall isolert sett. Med tanke på konkurransen i sendetiden, og det ”nye” markedet som følge av digitaliseringen, blir dette mer enn en lovende start på sesongen, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen.

LES OGSÅ: Hvor er Carinas pappa?

NRK Blogg: Her kan du lese flere nyheter om «Tore på sporet»

Se det i nett-TV

Gjennomsnittlig seertall for Tore & co har tidligere ligget på rundt millionen, men da ble også programmet sendt i beste sendetid på NRK1 på lørdager. Denne høsten vil de åtte nye programmene bli sendt på søndager klokken 20.35.

Hvis du fortsatt lurer på om Tore på sporet klarte å finne Carina Berglis far i første program, kan du se reprisen i NRKs nett-TV.

Hva synes du om programmet? Si din mening her!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters