Hopp til innhold

Hvor er Carinas pappa?

Hvor er Carinas pappa? Det er en av de åtte historiene tv-seerne får ta del i når Tore Strømøy er tilbake på NRK1 i høst med åtte nye utgaver av Tore på sporet.

Jakten på Carina Berglis pappa fører henne og programleder Tore Strømøy til millionbyen London.

Jakten på Carina Berglis pappa er en av historiene Tore Strømøy byr på i den nye runden med Tore på sporet.

Foto: Harald Eggen / NRK

Igjen skal han ut og reise for å finne savnede familiemedlemmer.

Kritikken regner han med vil komme, seerne håper han blir med til søndagskvelden og Tore Strømøy er glad for å lage TV på Tyholt igjen.

Vi er flue på veggen når sjette runde spilles inn i fjernsynsstudioet i NRK-senteret på Tyholt i Trondheim. Da skal tre års jobbing og reising sys sammen til åtte ferdige programmer. - Det er veldig morsomt at vi lager Tore på sporet ferdig her igjen, sier Tore Strømøy.

Ikke noe hokus-pokus
Tre år er gått siden forrige runde og hele 13 år siden første runde i 1996. Tore Strømøy er ikke redd for at konseptet er gått ut på dato.

- Å fortelle gode historier går aldri av mote. Tore på sporet er ikke noe hokus-pokus. Vi forteller en historie fra a til å. Så enkelt er det og så lenge vi klarer å fortelle gode historier tror jeg også vi vil ha seerne med oss, sier Strømøy.

Gode historier som beveger folk mener han er suksessoppskriften bak Tore på sporet og den oppskriften mener han varer minst 13 år til.

- Det må ikke bli likegyldig tv. Vi må røre noe hos folk. Bevege folk, få dem til å reagere på det de ser. Enten positivt eller negativt, men i alle fall ikke noe som folk sitter og opplever som likegyldig, påpeker han.

Tore Strømøy

- Likegyldig TV er jeg opptatt av ikke å lage. Jeg håper de som ser på blir litt rørt av den historien de får ta del i, sier Tore Strømøy.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Regner med ny kritikk
Kritikk er han forberedt på å få denne gangen også. Han regner med ny kritikk for å by på både sosialpornografi og intimitets-tv. - Det verste er jo at vi får kritikk før vi i det hele tatt starter opp. Det fikk vi siste gang og det føltes ganske så urettferdig, sier han.

Mye av kritikken mener han er medieskapt. - Når det er et program med så stor oppslutning elsker jo pressen å lete etter vinkler slik at de kan skrive om det. Fra seerne opplever vi en massiv støtte. Når vi får kjeft i media strømmer det på med støtteærklæringer, blomster, kaker, ja laks og sokker som seerne har strikket til meg har også kommet, forteller han.

Tøft å lese
Samtidig poengterer han at redaksjonen legger stor vekt på å opptre ordentlig. - Vi dukker ikke opp hos noen uten å ha gjort avtale om det på forhånd. Jeg står for alt vi har gjort. Når du bestreber deg sånn på å opptre ryddig og skikkelig er det ganske så tøft å sitte å lese at jeg oppfører meg på en måte som er tvert i mot alt det jeg står for, sier Strømøy.

Søndagsutgavene av Tore på sporet blir en noe fortettet utgave av Tore på sporet. Mot 70 minutter tidligere blir det nå 50 minutter og denne gangen blir det ingen gjenforeninger i studio.

- Vi vil legge hovedvekten på reportasjen. Hvor vi følger saken fra den kommer inn som et brev eller et tips til oss og helt til vi har løst den. Reportasjedelen har vært det mest populære ved Tore på sporet og denne gangen rendyrker vi den biten. I tillegg blir det en liten historie hvor vi ender opp med å etterlyse noen eller noe, sier Strømøy.

Spent på mottakelsen
Seermessig har Tore Strømøy vært bortskjemt med svært så gode tall. Om han klarer å samle over millionen foran skjermene denne gangen er han svært så spent på.

- I antallet som ser på tv er jo søndager en bedre dag enn lørdag. Så potensialet som kan se på oss er faktisk større enn på lørdager. Hvis 1,3 millioner mente det var verdt å se på oss ved forrige korsvei så tror jeg ikke vi skal tilby et dårligere tilbud denne gangen. Men hvor mange som vil følge oss gjennom denne runden blir veldig spennende å se, sier han.

Brevene strømmer på
Det er i alle fall ingen mangel på innspill til historier. Helt siden starten i 1996 har det dumpet inn i gjennomsnitt ett eller to brev eller e-poster fra folk som ønsker å spore opp noen.

- Jeg tror vi har åtte veldig gode historier å fortelle denne gangen. Vi har reist mye og langt og har mye å ta tv-seerne med på, sier Strømøy.

Tore på sporet-redaksjonen

Glade for å lage TV på Tyholt igjen: F v Hege Kaspersen, Reidun Engum, Harald Eggen, Øivind Olsson, Karen Bit Vejle, Bjørn Strøm Jensen, Tore Strømøy, Jon Gisle Børset, Remy Samuelsen, Christian Haaldsen, Hilde Grande og Carlos Cortes.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK