Slik gjør du
Denne oppskriften er hentet fra «Iskremfabrikken» (Aschehoug, 2011).
Issoufflé
Kle små former eller glass med bakepapir, slik at papiret stikker ca. 3 cm over kanten. Fest bakepapiret med gummistrikker.
Stivpisk kremfløten og sett det kaldt. Pisk eggeplommene og 50 gram sukker til eggedosis. Pisk eggehvitene og tilsett resten av sukkeret gradvis.
Bland eggehvitene inn i eggedosisen og bland deretter inn den piskede kremen. Vend whiskyforsiktig inn.
Fyll blandingen i formene og sett i fryser natten over.
Krokandryss
Smelt sukkeret i en jerngryte til en lysebrun karamell. Pass på at det ikke bli brent! Rør inn mandlene i karamellen og hell det over på et bakepapir (ikke matpapir eller aluminiumsfolie). Pass fingrene, det er meget varmt. Avkjøl og grovhakk med kniv. Dette er en stor porsjon. Tilpass den til retten eller oppbevar resten i lufttett boks.
Ta isen ut av fryseren og fjern papiret før servering. Dryss over krokan.