VM-pesto à la Elin

Norsk vintersalat med Elins VM-pesto. I Italia brukes det småbladet pesto, men vi i Norge får bruke den vi får tak i. Hanne Frosta har brukt potetskrelleren og laget tynne bånd av grønnsakene. I Førkveld ble rødbetene kokt for seg, og ikke laget puré av.

Foto: Jesper Kirkeby Brevik / NRK

VM-pesto à la Elin

Elin Kvamme forteller at ekte italiensk pesto skal lages for hånd i en morter. En god italiensk husmor bruker et kvarter på å lage en ordentlig pesto. Elin bruker trekniv når hun trenger å samle pestoen, for det skal heller ikke brukes redskap av metall. Hanne Frosta lager norsk vintersalat med bygg og rotgrønnsaker.

Slik gjør du

VM-pesto à la Elin
Pinjekjernene knuses sammen med hvitløk, basilikum og havsalt i en morter. Til slutt tilsettes revet ost og olivenolje.

Grønnsak- og byggsalat
Grønnsakene kuttes i terninger eller i tynne skiver og kokes møre i syltelake. ca. 10 min, avhengig av størrelse.

Rødbetpuré
Rødbetene skrelles og kuttes grovt. Ha rødbetene i en kjele og hell på vann til det dekker rødbetene. Kok rødbetene møre i saltet vann. Bruk en stavmikser til å mose rødbetene.

For ekstra raffinert rødbetpuré kan du prøve å røyke rødbetene i en Abu-røykovn før du koker dem.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Hanne Frosta

Kilde: Elin Kvamme i Førkveld