Sjokoladeis

Sjokoladeisen er lettvint og lage og du trenger ikke ismaskin!

Foto: Mari Hult

Verdens enkleste sjokoladeis

Is uten egg, meieriprodukter, gluten, nøtter og soya. Den hemmelige ingrediensen finner du i alle matbutikker i Norge. Her har du oppskriften fra veganer Mari Hult.

Slik gjør du

Skjær bananen i mindre biter, og frys ned.

Før bruk har du frosne bananbiter, kakaopulver og sirup etter smak i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjører på til du har en jevn masse.

Spis isen som den er, eller ha den en liten stund i fryseren om du liker den fastere.

Tips

Bananbasert is blir best om bananene er godt modne før du fryser de. Hos oss er det en regel at alle bananer som er for modne går enten i smoothie eller i fryseren. På den måten har vi alltid is klar på ti minutter – om vi skulle ønske det.

Oppskriftene er hentet fra Vegetarbloggen.no.

Kilde: Vegetarbloggen til Mari Hult