Video Andreas Viestad lager vaniljeis

Vi er med Andreas Viestad til Viestad i Farsund. Han viser oss rundt på gården før han lager vaniljeis.

Vaniljeis

Denne oppskriften er enklere enn de fleste andre fløteisoppskrifter. Med denne kan du lage vaniljeis uten å være redd for at egg- og fløteblandingen skal klumpe seg.

Slik gjør du

Oppskriften gir omtrent 1,5 liter iskrem.

Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha fløte, melk og vanljefrø og –stang i en gryte, og varm opp til kokepunktet.
Imens, pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.

Pisk deretter den varme fløten i en tynn stråle inn i eggedosisen. La blandingen stå til den er helt kald.

Kjør i ismaskin til isen har passe konsistens og server med en gang, eller sett isen i fryseren.
(Ingen iskremmaskin: Sett røra i fryseren i en bolle. Rør rundt hvert 20. minutt inntil røra har blitt stiv.)



Tips

Hjemmelaget is har mindre luft i seg enn vanlig kjøpeis (som kan inneholde nærmere halvparten luft). Den er derfor litt hardere når den kommer rett fra fryseren. Sett den i kjøleskapet en halvtime før servering.

Kilde: Andreas Viestad