Slik gjør du
Bland sammen sukker og smør i en kjøkkenmaskin. Tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel, og bland det sammen til en smuldrete masse.
Ha i egg, sjokolade og nøtter. Arbeid deigen raskt sammen.
Form deigen til en tykk pølse ved hjelp av bakepapir. La den hvile i kjøleskapet eller i fryseren.
Skjær deigpølsen opp i 1 cm tykke skiver og stek skivene ved 180 ºC i 10–15 minutter.
Varianter med nøtter eller hvit sjokolade og ingefær
Havregryn kan byttes ut med hakkede hasselnøtter. Rister du nøttene i varm ovn på forhånd får de mere smak.
Prøv gjerne en variant med hvit sjokolade og ingefær. Bruk da hvit sjokolade i grunnoppskriften og erstatt kanel med revet tørket ingefær, dropp havregrynene.
Tips
Deigpølsen holder seg lenge i fryseren om den er pakket ordentlig inn. Ta den frem når du er litt fysen, skjær et par skiver, stek og nyt rykende ferske sjokoladekjeks.