Store sjokoladekjeks er tømt ut av en rød brødpose av tøy og ligger delvis på bordet. Biter av valnøtter foran.

Når du har laget deigen kan du ha den i fryseren og ta fram når du har lyst på sjokoladekjeks.

Foto: Kristin Eriksen / NRK

Store myke sjokoladekjeks

Lise Finckenhagens oppskrift gir deg 20–25 store kjeks med mørk eller hvit sjokolade.

Slik gjør du

Bland sammen sukker og smør i en kjøkkenmaskin. Tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel, og bland det sammen til en smuldrete masse.
Ha i egg, sjokolade og nøtter. Arbeid deigen raskt sammen.
Form deigen til en tykk pølse ved hjelp av bakepapir. La den hvile i kjøleskapet eller i fryseren.

Skjær deigpølsen opp i 1 cm tykke skiver og stek skivene ved 180 ºC i 10–15 minutter.

Varianter med nøtter eller hvit sjokolade og ingefær

Havregryn kan byttes ut med hakkede hasselnøtter. Rister du nøttene i varm ovn på forhånd får de mere smak.
Prøv gjerne en variant med hvit sjokolade og ingefær. Bruk da hvit sjokolade i grunnoppskriften og erstatt kanel med revet tørket ingefær, dropp havregrynene.

Tips

Deigpølsen holder seg lenge i fryseren om den er pakket ordentlig inn. Ta den frem når du er litt fysen, skjær et par skiver, stek og nyt rykende ferske sjokoladekjeks.

Store, myke sjokoladekjeks

Lise Finckenhagen viser sjokoladekjeks i «Kvelden før kvelden».

Kilde: Lise Finckenhagen i «Kvelden før kvelden» i 2009