Lær deg hvordan du fileterer makrellen av kokk Andreas Myhrvold fra Gastronomisk Institutt.

Andreas Myhrvold viser deg hvordan du fjerner beina i makrellen og hvordan du steker den.

Stekt makrell med tzatziki

Du lærer alt om hvordan du skal behandle makrellen av Andreas Myhrvold. Han serverer den med tzatziki.

Slik gjør du

Fileter makrellen, to fileter per person. Fjern beina.

Strø på salt og pepper, og pudre filetene godt med byggmel.

Varm opp stekepannen, ha på olje og smør, stek fisken sprø og fin. Den blir ferdig på svært kort tid, maks 2 minutt på hver side.

Ved servering, klem litt sitronsaft på pluss noen flak med maldonsalt. Du kan også ha litt rømme sammen med smøret i stekepannen og ha det over makrellen når du serverer.

Tzatziki

Yoghurten henges i en sil med kaffefilter i to timer slik at mye av vannet renner vekk. Da vil tzatzikien få en fin kremet konsistens.

Agurken skrelles, deles i to, og innmaten skrapes ut med en liten skje.

Rasp agurken på et rivjern. Legg agurken i kjøkkenpapir og klem ut vannet.

Bland agurk og yoghurt.

Ha i finhakket hvitløk.

Smak til med salt, pepper og sitron.

Andreas Myhrvold har også litt finhakket chili og litt cayennepepper i tzatzikien for å få litt mer sting i smaken.

Tips

Andreas Myhrvold viser deg hvordan han lager tzatziki .

Kilde: Gastronomisk institutt