Slik gjør du
Squashgryte med tomater
Kok opp vann i en gryte. Skjær bort øyet i tomatene og skjær et kryss i toppen på dem. Skåld tomatene i det kokende vannet og legg dem så i kaldt vann når skallet begynner å løsne. Skrell tomatene og legg dem til side.
Finhakk to fedd hvitløk. Skjær paprika og løk i grove biter. Fres alt i en kasserolle på lav varme med 3 ss olivenolje sammen med finhakket grønn chili og 1 ts flaksalt til løken blir blank. Hakk timian og salvie og tilsett sammen med laurbærbladene.
Skjær squashen i store biter og legg dem over løken. Ikke rør i gryten!
Skjær de skåldede tomatene i skiver og legg dem over squashen. Ha på litt salt.
Sett på lokk og la det koke på lav varme i ca. 30 minutter eller til tomatene har «smeltet» og squashen er myk.
Finhakk det siste feddet hvitløk og brun det i 1 ss olivenolje sammen med de knuste korianderfrøene. Hell dette over den ferdige squashgryten og server med agurksalat og pitabrød.
Agurksalat
Skjær agurk og løk i tynne skiver. Hakk mynten og bland sammen alle ingrediensene i en skål . Press saften av sitronen. Tilsett olivenolje og salt etter smak.