Rabarbradaiquiri

Nydelig rødfarge på drinken med rabarbra.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Rabarbradaiquiri

Daiquiri er en drink basert på rom, lime og sukkerlake. I Munter mat lages sukkerlaken med rabarbra. Det gir drinken ekstra smak og en nydelig rød farge.

Slik gjør du

Vaniljestangen deles på langs og frøene skrapes ut. Kok en lake på vann, sukker og frøene fra vaniljestengene. Ha også i selve vaniljestengene mens laken koker opp. Skjær rabarbraen i tynne skiver. Hell kokende lake over rabarbraskivene og kok det opp sammen. Prøv å få væsken til å dekke rabarbraen. Hvis ikke må det litt mer vann på.

La rabarbraen trekke i 1–2 timer.

Sil laken og ta ut vaniljestengene, men behold rabarbraskivene. De er nærmest en mos nå, og kan bli til kompott. Sett rabarbrasirupen til avkjøling.

Når drinken skal serveres blandes rom, Cointreau, rabarbrasirup, Angostura, limesaft og isterninger. Ha ev. i en spiseskje rabarbrakompott, hvis drinken skal være mer rustikk.

Serveres straks som en delikat rød/pink frozen cocktail.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 4

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR