Potetcrêpes med søtet crème fraîche og rårørte bær

Rårørte bær og crème fraîche er tilbehør til potetcrêpes.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Potetcrêpes med søtet crème fraîche og rårørte bær

Poteter til dessert? Ja, Paul Svensson lager lekre, tynne pannekaker med kokte poteter i røren.

Slik gjør du

Rårør bær og sukker i romtemperatur til sukkeret har løst seg opp. Oppbevares i tett beholder.

Skrell potetene og skjær dem i grove biter. Kjør i en blender med egg, melk, mel, salt og sukker til en jevn røre. Stek halvparten av smøret og ha det i røren.

Smelt litt smør i stekepannnen og ha i nok røre til en tynn pannekake. Stekes på begge sider.

Serveres gjerne direkte fra pannen på en tallerken med kjølige blåbær og kald, krydret crème fraîche.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE