Pannekakesekk med jordbærparfait og jordbærpuré

Vaniljestang som er skåret i tynne strimler brukes til å knytte sammen pannekaken som gjemmer jordbærisen.

Foto: Fra tv-serien Det søte sommerliv / DR

Pannekakesekk med jordbærparfait og jordbærpuré

Jordbærdesserten må forberedes dagen før servering. Jordbærparfaiten skal fryses og serveres innpakket i pannekake.

Slik gjør du

Jordbærparfait

Den ene spiseskjeen sukker drysses over de skylte og oppskårne jordbærene. (Del dem i fire.) La dem stå og marinere mens du fortsetter.

Pisk eggeplommer og sukker med en håndmikser til en tykk eggedosis. Pisk fløten til lett krem. Kjør de marinerte jordbærene kort med en stavmikser. Vend jordbærene inn i eggedosisen. Tilsett halvparten av kremen og vend den inn. Til slutt has jordbærrøren oppi skålen med resten av kremen. Vend forsiktig sammen og fordel i 6 utvalgte former, ca. 5 cm i diameter og 5 cm høye. Frys jordbærparfaitene til neste dag.

Jordbærpuré

Dryss sukkeret over de skylte og oppskårne jordbærene. La dem stå en stund før du kjører dem med en stavmikser. Oppbevares i kjøleskap.

Pannekakerøre

Vaniljestangen skjæres på langs og frøene skrapes ut med en liten kniv. Skjær hver vaniljestang i tre fine snorer, vær forsiktig. Skåld de tomme vaniljestengene i kokende vann. Fisk dem opp og tørk av dem med kjøkkenpapir. Oppbevar dem i en liten pose i kjøleskapet til de skal brukes som snøre på sekkene!

Vaniljefrøene blandes sammen med litt sukker på bordet med kniven, sånn at frøene fordeler seg. Bland vaniljesukker, sukker og mel og pisk det godt med alle eggene. Smøret smeltes på den pannen pannekakene skal stekes på. Det smeltede smøret piskes inn i røren. Pisk til slutt melken inn.

Pannekakene stekes raskt på sterk varme. Det er ikke nødvendig å ha mer fett i pannen, siden det er nok smør i røren. De ferdige pannekakene dekkes med folie til de skal serveres.

Anretning

Rett før servering legges de kalde pannekakene ut på et bord. Jordbærparfaitene tas ut av formene og legges i fryseren igjen et par minutter til. Jordbærpureen fordeles på seks fine tallerkener. Vaniljesnorene tørkes igjen av på kjøkkenpapir. Jordbærparfaitene plasseres midt på hver pannekake. Pannekakene brettes opp rundt isen og snøres sammen med vaniljestang og lukkes med en knute. Her kan du trenge en hjelpende hånd. Pannekakesekkene serveres straks.

Kilde: Mette Blomsterberg i tv-serien Det søte sommerliv/DR