Kirsebærtårn

Kirsebærkrem i et sprøtt mandelskall med tynne mandeltrekanter og et kirsebær til pynt.

Foto: Fra TV-serien Det søte sommerliv / ©DR

Kirsebærtårn

Å spise kirsebær med de store, heter det. Men det går også fint å gjøre det med de mindre. Lag dessert med kirsebær og små mandelkaker og spis kirsebærene med hvem du vil.

Slik gjør du

Grunnkrem

Gelatinen legges i bløt i kaldt vann i 1/2 time.

Varm opp kremfløten til ca. 70 °C og ta gryten av varmen. Vri gelatinen og ha den rett ned i den varme fløten. Sil grunnkremen gjennom en sil og ned i en ny skål. Dekk kremen med plastfolie. La folien ligge helt nede på kremen så det ikke dannes kondens. Grunnkremen settes i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne til neste dag.

Kirsebærpuré

Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Bland vaniljefrøene med litt av melisen, så frøene fordeler seg fint.

Vask kirsebærene og ta ut steinene.

Vaniljesukker, melis, kirsebær og sitronsaft blendes fint og settes i kjøleskap til grunnkremen er iskald og skal piskes luftig med en håndmikser. Til slutt vendes kirsebærpureen inni den luftige grunnkremen.

Mandeldeig

Bland alle ingrediensene til mandeldeigen med hendene til en jevn deig. Sett deigen kaldt en halv times tid før den skal kjevles ut.

Mandelskall

Mandeldeigen kjevles ut relativt tynt i litt mel og stikkes ut til sirkler som passer i formen (ca. 6 cm i diameter). Husk å smøre formene før sirklene legges i. Fyll i tørkede kikerter, så ikke sidene i mandelskallet skal gli ned.

Mandelskallene stekes ved 200 °C til de er lett gylne, ca. 7-8 minutter.

Avkjøles og befris forsiktig fra de tørkede ertene. Oppbevares i kakeboks til de skal brukes.

Mandeltrekanter

Resten av deigen kjevles tynt ut i litt mel. Skjær fine slanke trekanter med en kokkekniv uten sagtenner. Trekantene stekes på bakepapir ved 200 °C til de er lett gylne, noen ganske få minutter.

Anretning

Kirsebærkremen has i en sprøytepose med stjerneåpning og sprøytes i mandelskallene. Sett et friskt kirsebær på toppen og mandeltrekanter i kirsebærkremen.

Kilde: Mette Blomsterberg i tv-serien Det søte sommerliv/DR