Kyllinglår med rotgrønnsaker og løk, majones og ristet brød

Kjartan Skjelde serverer kyllinglår og høstens rotgrønnsaker med majones og brød.

Foto: Bård Skrede Johannessen / NRK

Kyllinglår med rotgrønnsaker og løk, majones og toastet brød

Kjartan Skjelde tar fram høstgrønnsakene og beiner ut kyllinglårene. Formen med dagens middag er klar etter bare 25 minutter i ovnen.

Slik gjør du

Kylling- og grønnsaksform

Kyllinglårene beines ut. Vask og del jordskokk, potet og løk. Sellerirot og knutekål skjæres i terninger. Vårløk finsnittes og hvitløken deles i to. Pisk smøret og smak det til med sitron, salt, estragon og cayennepepper.

Bland grønnsakene med smøret i en ildfast form. Kyllinglårene saltes og pepres, og legges over grønnsakene. Formen settes i ovnen med overvarme på 200 grader i 25 minutter.

Smakes til med urter etter eget ønske.

Majones

Pisk eggeplommer sammen med eddik, sukker, litt salt og sennep. Spe forsiktig med oljen til til majonesen tykner. Smak til med sitron og cayennepepper.

Toastet brød

Brødet rives i små biter. Tilsett olje, finhakket hvitløk, salt og pepper. Sprøes opp i ovnen på 200 grader i åtte minutter.

Kilde: Kjartan Skjelde i Førkveld