Kveite med glaserte gulerøtter og sandefjordsmør

Det serveres kveite med gulrøtter, gulløyepoteter og sandefjordsmør i Kvelden før kvelden.

Foto: NRK

Kveite med glaserte gulrøtter og sandefjordsmør

Øyvind Bøe Dalelv er vant med å få servert kveite første juledag. De fine fiskestykkene serveres med glaserte gulrøtter, kokte gulløyepoteter og sandefjordsmør.

Slik gjør du

Kveite

Kok opp vann med salt, sitronskall, laubærblad og eddik i en kjele
Ta av kjelen. Legg kveiteskivene i kjelen og la fisken trekke til den er såvidt gjennomkokt,
det tar ca. 8-10 minutter.

Glaserte gulrøtter

Vask og skrell gulrøttene. Kutt gulrøttene i staver eller skiver. Kok gulrøttene møre i lettsaltet vann. Sil av vannet.

Smelt smør i en kasserolle. Tilsett gulrøtter og sukker. Frés over sterk varme til gulrøttene er karamelliserte. Da skal de være gylne på farge.

Sandefjordsmør

Kok opp fløten.Ta kjelen av platen og visp inn smøret, ca. 1 ss om gangen.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha i finkuttet persille rett før servering.

Tips

Flere oppskrifter: Oppskriftene fra «Kvelden før kvelden»

Kilde: Bent Stiansen og Øyvind Bøe Dalelv i «Kvelden før kvelden» i 2013