Slik gjør du
Stek løken i olje til den er glassklar i konsistensen. Løken kan gjerne få litt farge.
Jordskokkene renses for jord og urenheter, men behøver ikke skrelles, særlig ikke hvis de er økologiske. Bare skrubb dem godt. Jordskokkene skjæres i skiver og stekes sammen med løken til de begynner å få litt farge. Hel på fond til alt er dekket, småkok til jordskokkene er møre.
Kjør suppen med en stavmikser eller ha den i en blender. Tilsett en god skvett fløte. Kok opp suppen og smak til med litt salt og honning etter smak.
Posjerte østers
Østersene åpnes og væsken helles i en gryte. Ha østersene i væsken og la den koke opp. Server posjerte østers til jordskokksuppen.
Suppen kan spises som den er eller serveres med posjerte østers, ristede gresskarfrø, krydderurtolje og eplechips.
Tips
Oppskrift:
Se også: