Jordskokksuppe med krydderurtolje, eplechips og gresskarfrø

Anne Hjernøe serverer jordskokksuppe med østers, krydderurtolje, eplechips og gresskarfrø.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Krydderurtolje, eplechips og gresskarfrø

Tilbehør til jordskokksuppen til Anne Hjernøe. Grønn krydderurtolje, sprø eplechips og gresskarfrø gir farge og litt sprøtt til suppen.

Slik gjør du

Krydderurtolje
Ha krydderurter, olje og salt i en morter eller en matprosessor og støtt eller hakk til du har en flytende, grov, grønn olje.

Drypp oljen i jordskokksuppen. Krydderurtoljen kan også brukes til å dyppe grønnsaker og brød i, marinere fisk og skalldyr i eller smakes til med eddik og brukes som salatdressing.

Sprø eplechips
Eplechips kan kjøpes i velassorterte supermarkeder, men du kan lett lage dem selv ved å fjerne kjernehuset, skjære eplene i skiver eller båter. Legg dem på bakepapir og sett dem i ovnen ved 80 °C til de er sprø.

Ristede gresskarfrø
Oljen varmes i pannen og gresskarfrøene ristes til de er gylne og begynner å «poppe». Dryss over salt og server frøene til jordskokksuppen, gjerne sammen med eplechips og krydderurtolje.

Tips

Oppskrift:

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR