Gulasj

Gulasj med oksekjøtt, paprika og poteter med en klatt seterrømme.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Gulasj

Fyldig kjøttsuppe med løk, hvitløk, paprika, chili, tomater og poteter. Ungarns nasjonalrett, gulasj, med oppskrift fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Skjær kjøttet i passe store terninger. Grovhakk løken og finhakk hvitløken. Rens og skjær paprikaen i grove biter. Skrell og skjær potetene i jevne biter/terninger.

Brun kjøttet i olje i en gryte eller lignende. Gjør det i to omganger så ikke gryta blir avkjølt, og kjøttet begynner å koke. Krydre godt med salt og kvernet pepper. Legg kjøttet til side så lenge.

Ha en god klatt smør i gryta, og brun løken under omrøring. Tilsett hvitløk, paprikapulver, chili og karve. La det frese videre under omrøring til løken begynner å mykne.

Ha kjøttet tilbake i gryta sammen med tomater, kraft, urter og paprika. Kok opp. La det hele putre/småkoke i omtrent 1 ½ time, eller til kjøttet er mørt. Tilsett potetene og la det putre videre til potetene er helt møre. Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+