Grillet rabarbradessert med nøttetopping

Smuldredeig med pistasjnøtter og mandler lager en sprø skorpe over rabarbra og jordbær.

Foto: Ellen Margrethe Dingstad / NRK

Grillet rabarbradessert med nøttetopping

Rabarbra og jordbær toppet med et sprøtt lokk av nøtter serveres med pisket krem eller iskrem. Sverre Sætre griller dessert i Sommeråpent.

Slik gjør du

Skrell rabarbraen, og skjær den i biter. Del jordbær i biter. Legg rabarbra og jordbær i en ildfast form. Bland sukker og potetmel sammen, og strø sukkeret over rabarbraen.

Bland alle ingrediensene til deigen godt i en bolle. Bruk gjerne hendene, så du får most deigen ordentlig sammen. Strø den over rabarbraen. Sett på grillen under lokk til deigen blir gyllen, ca. 20 min.

Rabarbradesserten kan også stekes i stekeovnen. Forvarm ovnen til 200 °C, og stek i ca. 20 min.

Avkjøl ca. 15 minutter før servering. Server med krem eller vaniljeis.

Tips

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Sverre Sætre i Sommeråpent 2012