Slik gjør du
Lakseburger
Finhakk laksen eller kvern den grovt på en kjøttkvern. Ha laksen over i en bolle, tilsett finsnittet vårløk og hakkede urter. Krydre med salt og kvernet pepper. Bland eller rør godt til «farsen» henger sammen. Form fire jevne burgere, og oppbevar burgerne i kjøleskap frem til grilling.
Sursøte grønnsaker
Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler. Rens og skjær neper og reddiker i tynne skiver eller strimler. Bland sammen eddik, sukker, ingefær og salt i en liten kasserolle. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Tilsett fiskesaus og sesamolje. Hell laken over grønnsakene. La gjerne grønnsakene få stå og trekke litt før servering.
Chilidressing
Rør sammen majones, yoghurt og chilisaus til en dressing.
Grillet lakseburger med sursøte grønnsaker og chilidressing
Pensle burgerne med litt olje og grill dem over høy varme i omtrent to minutter på hver side. Server burgerne i brioche (eller hamburgerbrød) med chilidressing, salat (eventuelt rødkål), sursøte grønnsaker, koriander og mynteblader.
Tips
Flere oppskrifter med laks fra Lise Finckenhagen:
- Oppskrift: Laks med sommerkål og smørsaus
- Oppskrift: Kremet pasta med laks
- Oppskrift: Lun laks med eple, agurk og pepperrot
- Oppskrift: Dampet laks på sprø salat