Grillet lakseburger med sursøte grønnsaker

Lakseburger på en seng av salat og strimlet rødkål. Den toppes med sursøte grønnsaker.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Grillet lakseburger med sursøte grønnsaker og chilidressing

Burgere med laks, vårløk, koriander og gressløk serveres med sursøte strimler av gulrot, reddik og nepe. Dressingen med chili blir så sterk som du vil.

Slik gjør du

Lakseburger

Finhakk laksen eller kvern den grovt på en kjøttkvern. Ha laksen over i en bolle, tilsett finsnittet vårløk og hakkede urter. Krydre med salt og kvernet pepper. Bland eller rør godt til «farsen» henger sammen. Form fire jevne burgere, og oppbevar burgerne i kjøleskap frem til grilling.

Sursøte grønnsaker

Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler. Rens og skjær neper og reddiker i tynne skiver eller strimler. Bland sammen eddik, sukker, ingefær og salt i en liten kasserolle. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Tilsett fiskesaus og sesamolje. Hell laken over grønnsakene. La gjerne grønnsakene få stå og trekke litt før servering.

Chilidressing

Rør sammen majones, yoghurt og chilisaus til en dressing.

Grillet lakseburger med sursøte grønnsaker og chilidressing

Pensle burgerne med litt olje og grill dem over høy varme i omtrent to minutter på hver side. Server burgerne i brioche (eller hamburgerbrød) med chilidressing, salat (eventuelt rødkål), sursøte grønnsaker, koriander og mynteblader.

Tips

Flere oppskrifter med laks fra Lise Finckenhagen:

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+