Grillede sjøkreps med estragonsmør

– Dette er kanskje det beste jeg vet, sier Lise Finckenhagen, og det er latterlig enkelt å få til grillet sjøkreps med estragonsmør.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Grillede sjøkreps med estragonsmør

Grillede sjøkreps skal nytes med andakt og følelse. Lise Finckenhagen serverer dem med smør hun har blandet med estragon, sitron og hvitløk.

Slik gjør du

Bland smør, hvitløk, skallet av en hel sitron, saften fra halve sitronen og estragon.

Del krepsen i to på langs. Fjern paven og tarmen. Krydre kjøttet lett med salt og pepper. Fordel smøret og legg krepsen på varm grill med skallet ned.

Grill krepsen til kjøttet har gått fra å være «glassaktig» til hvitt, det tar omtrent ti til 15 minutter.

Serveres med godt brød og grillet sitron eller lime.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+