Slik gjør du
Løkboller
Skjær løk, hvitløk og chili i tynne strimler. Hvis det er gress på løken, kan du gjerne ta med det også. Strø over salt, og klem det godt inn i massen. La alt hvile i fem minutter, slik at vannet i løken «slipper».
Knus kummin- og korianderfrø i en morter, og bland det, chilipulver og gurkemeie sammen med løk og chili. Bland inn rismel og kikertmel, og kna massen sammen til en klebrig deig.
Deigen skal bli så hard at det er mulig å forme boller av den, men ikke så hard at den blir tørr. Hvis den blir for hard, kan du ha i litt vann. Smak til med salt.
Form små boller med hendene, og friter dem i varm olje. Når oljen har 170 grader, er den klar. Bollene skal bli gyllenbrune. La dem renne av på kjøkkenpapir. Server dem med raita.
Raita
Ha litt salt på den revne agurken, og klem ut vannet. Bland agurken sammen med de andre ingrediensene.