Slik gjør du
Tin butterdeigsplatene. Legg platene oppå hverandre, og kjevl ut til en tynn og avlang leiv. Eller kjevl i bredden og bruk en liten tallerken som mal for å skjære ut en sirkel, ca. 20 cm i diameter.
Legg butterdeigsbunnen over på et stekebrett med bakepapir. Prikk bunnen med en gaffel og smør vaniljekremen jevnt utover.
Skrell eplene og fjern kjernehuset. Del eplene i to og skjær hver halvdel i tynne skiver. Legg skivene pent tett i tett (taksteinsvis) på bunnen. Dryss sukkeret jevnt over og topp med smør i tynne skiver.
Stek epleterten midt i ovnen ved 215 grader i 15-20 minutter. Serveres lun med ønsket tilbehør og et lite dryss kanel.
Mascarponekrem
Visp sammen fløte, mascarpone, melis og frøene fra vaniljestangen. Visp til myk krem, men vær forsiktig så du ikke pisker for mye. På grunn av det høye fettinholdet kan kremen «sprekke» eller korne seg ganske fort.
Tips
Vil du ha flere oppskrifter på eplekake?
- Oppskrift: Eplekake med vaniljefyll og nøtter
- Oppskrift: Eplekake uten deig (glutenfri)
- Oppskrift: Terte med epler og rosmarin
- Oppskrift: Enkel eplekake