Eltefri focaccia med soltørka tomat og timian

På bildet er focaccia med soltørka tomat og timian, men brødet smaker også godt med litt revet hvitløk presset nedi og finhakka oliven på toppen, mener bloggeren Mari Hult.

Foto: Mari Hult / Vegetarbloggen

Eltefri focaccia

Dette er bloggeren Mari Hults oppskrift på kjempeenkel eltefri focaccia med timian og soltørka tomater.

Slik gjør du

Oppskriften er opprinnelig publisert på Vegetarbloggen.

Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører. Du skal ha en fast, men klissete deig. Dekk til bollen, og la deigen heve på kjøkkenbenken i mellom 12 og 18 timer.

Skjær de soltørka tomatene i ganske små biter. Hvis de ikke er bløtlagte fra før, bør du legge dem i bløt.

Forvarm stekeovnen til 200 °C. Kle en medium stor ildfast form eller en liten langpanne med bakepapir. En lengde på 20 til 25 centimeter er fint.

Velt deigen over i formen. Bruk fingrene til å fordele den ut mot kantene så godt du kan.

Dytt tomatbitene ned i deigen. Dryss timian over. Hell deretter over olivenolje, og bruk fingrene til å prikke mange hull i deigen. Dette må til for at oljen skal spre seg godt. Ikke vær redd for å dytte ned timian og tomater heller.

Til slutt drysser du havsalt over hele brødet.

Bak brødet i mellom 25 og 30 minutter. Det skal være gyllent og fint på toppen.

Focacciaen bør avkjøles litt før du skjærer i den.

Tips

Brødet smaker også godt med litt revet hvitløk presset nedi, og finhakka oliven på toppen.

Mange skriver foccacia, altså med dobbel c først i ordet, men det riktige er å plassere den doble c-en til sist – focaccia.

Kilde: Mari Hult / Vegetarbloggen