Slik gjør du
Oppskriften er opprinnelig publisert på Vegetarbloggen.
Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører. Du skal ha en fast, men klissete deig. Dekk til bollen, og la deigen heve på kjøkkenbenken i mellom 12 og 18 timer.
Skjær de soltørka tomatene i ganske små biter. Hvis de ikke er bløtlagte fra før, bør du legge dem i bløt.
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Kle en medium stor ildfast form eller en liten langpanne med bakepapir. En lengde på 20 til 25 centimeter er fint.
Velt deigen over i formen. Bruk fingrene til å fordele den ut mot kantene så godt du kan.
Dytt tomatbitene ned i deigen. Dryss timian over. Hell deretter over olivenolje, og bruk fingrene til å prikke mange hull i deigen. Dette må til for at oljen skal spre seg godt. Ikke vær redd for å dytte ned timian og tomater heller.
Til slutt drysser du havsalt over hele brødet.
Bak brødet i mellom 25 og 30 minutter. Det skal være gyllent og fint på toppen.
Focacciaen bør avkjøles litt før du skjærer i den.
Tips
Brødet smaker også godt med litt revet hvitløk presset nedi, og finhakka oliven på toppen.
Mange skriver foccacia, altså med dobbel c først i ordet, men det riktige er å plassere den doble c-en til sist – focaccia.