Video Andreas Myhrvold lager blåskjellsuppe på bål - Foto: Nyhetsspiller /

Se hvordan Andreas Myhrvold plasserer bålet, sånn at han får konsentrert varmen.

Blåskjellsuppe

Kan hende du kan plukke blåskjellene mens du er på tur? Har du de enkle ingrediensene med deg blir det en herlig blåskjellsuppe.

Slik gjør du

Gulrot og purre kuttes i strimler. Sjalottløken kuttes i skiver. Hvitløken finhakkes.
Rens og vask skjellene godt.

Forvarm kjelen på bålet. Ha på olje, skjellene og hvitvin.
La dette få dampe litt med lokket på, ca. 4-5 min. Videre har du på grønnsakene og fløten og lar det koke 4-5 min til. Når skjellene er åpnet smaker du til sausen med salt, pepper og sitronsaft. Ha over grovhakket dill til slutt.

Det er godt med litt brød eller flatbrød til.

Kilde: Gastronomisk Institutt

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)