Biffsalat med lime- og chilidressing

Oksekjøttet er marinert, stekt og skåret i tynne skiver. Salaten består av gulrot, agurk, papaya, rødløk og koriander.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Biffsalat med lime- og chilidressing

Biffsalat med asiatiske thaismaker som får fram solskinnet. Lise Finckenhagen tilsetter lime, ingefær, chili, fiskesaus, koriander, mynte og peanøtter til sprø grønnsaker.

Slik gjør du

Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over i en liten brødpose. Legg i biffene, press luften ut av posen og knyt igjen. Mariner kjøttet i minst en time.

Visp sammen alle ingrediensene til dressingen.

Ta kjøttet ut av marinaden. «Tørk» kjøttet lett med kjøkkenpapir. Stek biffene i litt olje i en varm stekepanne, ca. 2-3 minutter på hver side. La kjøttet hvile på en tallerken mens du lager salaten.

Rens og skjær papaya (mango) og gulrøtter i tynne strimler. Finsnitt rødløk. Lag lange bånd av slangeagurken (bruk en ostehøvel eller potetskreller), unngå å bruke den bløte kjernen. Bland alle grønnsakene i en bolle, tilsett dressing og friske urter. Bland godt og fordel salaten på tallerkener, eller ha alt på et fat.

Skjær kjøttet i tynne skiver og legg skivene på eller ved siden av salaten.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+