Hva serverer du på julaften til en som ikke spiser kjøtt? Søtt, salt, sterkt og syrlig!

VIDEO: Slik lages rødbeter med stekt chèvre, rødbetvinaigrette og valnøtter.

«Julebeter» med stekt chèvre og revet pepperrot

Middagen til jul MÅ ikke bestå av kjøtt. Denne retten serverer Christopher William Davidsen hvis han får en vegetarianer på besøk.

Slik gjør du

Kok rødbetene møre i salt vann med skallet på. Kjøl ned og skrell. Kutt rødbetene i små båter. Kok opp eddik, eplejuice, sukker og krydder. Ha i rødbeter, og la båtene ligge i laken i minst ett døgn.

Når det skal serveres, kokes rødbetene opp i rødbetevinaigretten.

Stek chèvren (hvit geitost) på én side i tørr panne med høy varme. Dander osten oppå rødbetene, og riv over fersk pepperrot til slutt.

Rødbetevinaigrette med valnøtter

Kok juice, saft, sukker, eddik og krydder til det tykner. Ha i valnøttolje.

Puffet bygg

Kok gryn i salt vann til de er veldig møre. Ha dem over på bakepapir, og tørk dem i ovnen over natten på 80 grader.

Varm opp fem desiliter solsikkeolje i en gryte. Når oljen holder cirka 190 grader, friteres grynene. Disse strør du over julebetene før servering.

Kilde: Christopher William Davidsen i Kvelden før kvelden 2015