Video Bulgursalat med kylling

Kyllingfiletene er stekt sammen med hvitløk, timian, sitron og smør. Andreas Myhrvold viser deg hvordan i videoen.

Bulgursalat med kylling

Bulgur lages av durumhvete som er forkokt, tørket og knust. Andreas Myhrvold fra Gastronomisk Institutt lager salat med aspargesbønner, gressløk, vårløk og pinjekjerner.

Slik gjør du

Kok bulguren som anvist på pakken. La den få romtemperatur.

Varm opp stekepannen til middels temperatur og ha i 1 ss smør og 2 ss olivenolje. Legg kyllingbrystene i pannen med skinnsiden ned og stek i tre minutter på hver side til de får en gyllen farge. Ha timian, hvitløk, sitronsaft og -skall i stekepannen. Skru av varmen og trekk pannen til side, la kyllingen hvile mens du gjør resten klart.

Ha bulguren i en bolle og bland i olivenolje, stekefett, rødløk, forvellede aspargesbønner, gressløk, vårløk i skiver og nyristede pinjekjerner. Smak til med salt, pepper, olje og sitronsaft. Anrett på et fat. Skjær kyllingen i skiver og legg på toppen. Dryss over noen dråper olje, litt sitronsaft og pinjekjerner.

Tips

I denne retten kan du selvfølgelig putte i det du vil. For eksempel soltørkede tomater, nøtter, rosiner, aprikoser, fetaost, brokkoli, skinke, sukkererter eller agurk.

Kilde: Gastronomisk Institutt