Iskremfabrikken/Aschehoug forlag

BARNEVENNLIG: Denne yoghurtisen serves i små posjoner, perfekt for barnebursdager eller på nasjonaldagens dessertbord. Hentet fra boken «Iskremfabrikken» (Aschehough, 2011)

Foto: Paul Paiewonsky fra "Iskremfabrikken" / Aschehoug forlag

Jordbær-yoghurtis

Denne yoghurtisen fra Hellstrømbrødrene er frisk både i fargen og smaken, og er enkel å lage. Lag isen dagen før og hent den frem til nasjonaldagen!

Slik gjør du

Denne oppskriften er hentet fra «Iskremfabrikken» (Aschehough, 2011).

Yoghurtis

Retten bør lages dagen før servering. Vask og rens jordbærene, del dem i fire, bland dem med sukkeret og knus med gaffel. Bland yoghurt og kremfløte i jordbærene. Frys denne blandingen i isbitformer eller silikonformer og la det stå over natten. Server iskremen med friske bær eller jordbær- eller bringebærsaus.

Jordbærsaus

Kjør jordbærene, sukkeret og sitronsaften med en stavmikser eller i en blender og sil til saus. Kan oppbevares i kjøleskap i to døgn eller fryser i 14 dager.

Tips

Flere av Jan og Eyvind Hellstrøms iskrem-oppskrifter:

Kilde: Jan Hellstrøm og Eyvind Hellstrøm fra kokeboken «Iskremfabrikken»