Laster innhold, vennligst vent..

Ribbe med fennikel og fransk riskrem

Tradisjonen tro samler vi oss foran TV-skjermen lille julaften for å sjekke om det er noen nye råd og tips å hente. Det er mesterkokk Eyvind Hellstrøm som loser oss gjennom julemiddagen i år.

Juleribbe

Juleribba med sprø svor er klar på kjøkkenet i «Kvelden før kvelden».

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

I årets «Kvelden før kvelden» skal det lages juleribbe og riskrem. Ribba er i de aller beste hender, men utfordringen er som vanlig – blir svoren sprø? I programmet kan du følge framgangsmåten trinn for trinn og da bør suksessen være sikret.

Juleribbe med rødkål og hasselbackpoteter

Eyvind Hellstrøm utfordrer oss litt på de tradisjonelle juleoppskriftene. Han lager ribba i sin egen stil, med sin egen krydderblanding som han masserer godt inn i kjøttet. Han steker ribba sammen med grønnsaker og hvitløk, som gir smak og konsistens til sausen. I rødkålen blander han inn fiken og dadler. Det gir en ekstra fin sødme.

Riskrem på fransk maner

Til dessert er det riskrem. Eyvind Hellstrøm henter gjerne inspirasjon fra det franske kjøkkenet, og riskremen serveres som på bistroen L'Ami Jean i Paris.

Som tilbehør erstatter han den tradisjonelle bærsausen med karamellknekk og karamellsaus.