I årets «Kvelden før kvelden» skal det lages juleribbe og riskrem. Ribba er i de aller beste hender, men utfordringen er som vanlig – blir svoren sprø? I programmet kan du følge framgangsmåten trinn for trinn og da bør suksessen være sikret.
Juleribbe med rødkål og hasselbackpoteter
Eyvind Hellstrøm utfordrer oss litt på de tradisjonelle juleoppskriftene. Han lager ribba i sin egen stil, med sin egen krydderblanding som han masserer godt inn i kjøttet. Han steker ribba sammen med grønnsaker og hvitløk, som gir smak og konsistens til sausen. I rødkålen blander han inn fiken og dadler. Det gir en ekstra fin sødme.
Riskrem på fransk maner
Til dessert er det riskrem. Eyvind Hellstrøm henter gjerne inspirasjon fra det franske kjøkkenet, og riskremen serveres som på bistroen L'Ami Jean i Paris.
Som tilbehør erstatter han den tradisjonelle bærsausen med karamellknekk og karamellsaus.