Green curry kylling

Ingrediensene til green curry kylling får du i norske dagligvarebutikker.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Green curry kylling

Lise Finckenhagen er inspirert av matlagingen i Thailand. Hun gir oss oppskriften på en kyllingrett med sprø grønnsaker, ris og sterk saus.

Slik gjør du

Fres karripastaen i olje i en mellomstor kasserolle, rør hele tiden. Tilsett 2,5 desiliter kokosmelk under omrøring. Ha i kyllingen og la det syde/trekke i noen få minutter.

Tilsett limeblader, resten av kokosmelken og vann. Gi det hele et raskt oppkok og ha i grønnsakene. La det syde/putre videre til grønnsakene er knapt møre.

Rør til slutt inn fish sauce, sukker og basilikum (eventuelt rød chili i grove skiver, hvis ønskelig). Juster smaken med mer fish sauce, sukker eller noen dråper limesaft hvis nødvendig. Balanse i smakene er viktig her - men det aller viktigste er at du selv synes det smaker godt.

Serveres straks med litt frisk koriander eller noen basilikumblader på toppen, kokt ris ved siden av og noen limebåter til å presse over, hvis ønskelig.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+