Slik gjør du
Begynn med å krydre kyllingen med salt og pepper. Grill kyllingen godt til den har 60 °C i kjernetemperatur.
Grill baconet sprøtt. Stek eggene i litt olje i stekepanne på grillen. Stek på begge sider uten å ødelegge eggeplommen.
Smør majones på brødet og riv pepperrot over. Skjær tomatene i skiver og rødløken i tynne strimler og fordel dem på de fire skivene. Skjær kyllingen i skiver og legg på grønnsakene. Avslutt med bacon, tynt skåret sylteagurk og et speilegg. Krydre med salt og pepper.
Legg en skive på toppen og legg smørbrødet i en grillrist. Grill til brødet har fått fin farge, 1-2 minutter på hver side. Det avhenger av hvor varm grillen er.
Legg eventuelt i røykspon i grillen for ekstra smak.
Tips
- Denne retten er oppkalt etter tegneseriefiguren Dagobert, som er veldig glad i skikkelig høye smørbrød. Derfor har den fått navnet dagobertsmørbrød.
- Til dessert anbefaler vi grillet formkake med bringebær.
- Se Paul og Elin steke egg og grille kylling og bacon og sette sammen dagobertsmørbrødet på YLE.