Sjokoladesufflé

Når den ferdige sjokoladesuffleen er ute av ovnen lager Lise Finckenhagen et lite hull i toppen og heller i varm sjokoladesaus. Her har hun hatt i så mye at det renner over.

Foto: Lise Finckenhagen

Sjokoladesufflé

En luftig sjokoladedessert kan være vanskelig å få til, men med Lise Finckenhagens hjelp skal det gå bra. Du trenger åtte små ildfaste former til denne suffleen.

Slik gjør du

Du trenger 8 suffléformer à 8 cm i diameter, 4–5 cm høye.

Finhakk sjokoladen.
Visp sammen eggeplommer og maisenna i en liten kasserolle. Vær nøye med å vispe ut eventuelle klumper, spe med melken.
Kok forsiktig opp blandingen under konstant visping og la den koke i 30 sekunder. Hell kremen over i en bolle og rør inn sjokoladen. Sjokoladekremen skal være blank, tykk, jevn og klumpfri.

Smør formene mens kremen avkjøles til romtemperatur. Bruk en pensel og smør formene jevnt med smør, det er viktig at formene er godt smurte. Dryss formene med et tynt lag sukker.

Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin på middels hastighet, tilsett sukkeret litt etter litt. Bland litt av marengsen inn i sjokoladekremen. Løft forsiktig inn resten av marengsen og fordel røren i suffléformene. Stek suffleene midt i ovnen ved 180 °C i 8–10 minutter.

Dryss over melis eller kakao og server straks. Serveres med varm sjokoladesaus og gjerne en kule is eller sorbé.

Kilde: Lise Finckenhagen i Jacobsen på lørdag