Hopp til innhold

Liv Ullmann tar med seg «Frøken Julie» til Toronto

Liv Ullmanns nyeste film får verdenspremiere under filmfestivalen i Toronto i september.

Frøken Julie

Colin Farrell har en hovedrollene i Liv Ullmanns «Frøken Julie».

Foto: Helen Sloan / Maipo Film / NTB scanpix

Filmen, som Ullman har skrevet og regissert, skal vises i seksjonen «Special Presentation» der de største produksjonene presenteres.

«Frøken Julie» har Jessica Chastain og Colin Farrell i hovedrollene og manuset bygger på August Strindbergs teaterstykke fra 1888. Filmen er spilt inn i Nord-Irland, og er den første engelskspråklige filmen som Ullmann har regissert. Hun har tidligere uttalt til NRK at dette blir hennes siste film.

Den canadiske festivalen arrangeres fra 4. til 14. september og er en av verdens største publikumsfestivaler.

– Så langt har filmen ikke vært vist for kjøpere på markedet, men kun blitt solgt på bakgrunn av de navnene som er knyttet til den. Nå har vi fått det beste stedet vi kunne håpe på for å få filmen videre ut i verden, sier produsent Synnøve Hørsdal.

«Frøken Julie» får norsk premiere fredag 12. september, to dager etter den franske premieren.

Se trailer fra "Frøken Julie":

Se NRKs reportasje fra innspillingen av filmen:

Liv Ullmann lager sin versjon av August Strindbergs «Frøken Julie» i Irland, men vil gi seg mens hun er på topp.

(NTB/NRK)

Kulturstrøm

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP