Hopp til innhold

Skavlan roses i Danmark

Talkshowet har alt man kan drømme om, skriver dansk kommentator.

Fredrik Skavlan

Fredrik Skavlan har snakket svorsk på skjermen i snart to år. Kanskje bør han også øve seg på dansk.

Foto: Wiklund, Anders / SCANPIX

Snart to år har gått siden Fredrik Skavlan hadde premiere med sin svorske versjon av Skavlan. Nå har danskene også oppdaget programmet.

Kommentator i Berlingske Tidende, Jeppe Krogsgaard Christensen, skriver blant annet at Skavlan «formidler en fjernsynsopplevelse uten sidestykke», og at han anbefaler danskene å velge Skavlan foran danske talkshow, som ikke holder samme kvalitet.

– Det er jo veldig hyggelig. All skryt er veldig hyggelig. Vi er overrasket, for vi går jo ikke rundt og tror at danskene ser programmet vårt, sier redaksjonssjef Leif Åge Reme til NRK.no.

Han er fornøyd med sesongen så langt, men mener at de alltid kan bli bedre. 14. januar er det oppstart for vårsesongen, men Reme vil ikke røpe hva seerne får servert.

– Vi er midt i en del prosesser, så det er litt prematurt foreløpig.

NETT-TV: Se programmene her

Hva mener du om Skavlan? Skriv din mening i tråden under.

Applauderer gjestelista

Kommentatoren i BT merket seg spesielt programmet hvor Take That, komikerduoen Lasse Åberg og Jon Skolmen og argentinske Nando Parrado deltok. Sistnevnte var en av få overlevende etter en dramatisk flystyrt i Andesfjellene i 1972.

Se klipp fra programmet under:

Video Robbie Williams og Take That på Skavlan 261110

– Det er mange prosesser for å finne de riktige gjestene. Noen gjester jobber vi ganske lenge med for å få inn, andre blir vi tilbydd. Så har du alt der i mellom, forteller redaksjonssjefen.

– Når det gjelder Nando Parrado, så fikk vi et tips om at han skulle til Skandinavia. I det tipset lå det også en antydning om vi var interessert i å ha han som gjest. Det var lett å si ja. Vi har et inntrykk av at folk har lyst til å være med i programmet, sier Reme.

Nok med to språk

Fredrik Skavlan har fått både ris fra språkprofessor Finn Erik Vinje for språket sitt, og senest i forrige uke en pris for sin veksling mellom norsk og svensk i programmet.

Selv er han flau over egen språkbruk.

– Jeg går ut av studio i skam over språkbruken. Jeg er jo glad i norsk språk. Jeg er en skrivende person, sa 44-åringen til NRK.no etter å ha fått tildelt prisen.

Leif Åge Reme vil ikke avvise spørsmålet om å flette inn et tredje språk, ved å sende programmet i Danmark også.

– Det har vært stor og hyggelig interesse fra Danmark, men foreløpig har vi nok med å håndtere de to markedene vi opererer i, sier Leif Åge Reme.

Selv om Skavlan har tatt juleferie, er de tilbake med en spesialsending nyttårsaften, og da med noen ekstra opptak.

Kulturstrøm

  • Britney Spears inngår forlik med faren sin

    Popstjerna har inngått eit forlik med faren sin Jamie Spears, meir enn to år etter at ei rettsavgjerd avslutta verjeordninga som har gitt han kontroll over livet hennar. Det melder CNN.

    Sidan verjeordninga vart avslutta, har Britney Spears og faren vore i retten fleire gonger i samanheng med advokathonorar og skuldingar om upassande oppførsel under verjeordninga. Far hennar har heile tida motsett seg skuldingane.

    Vilkåra for forliket er ikkje offentleggjort, men advokatane til Spears stadfestar forliket til CNN.

    (FILES) US singer Britney Spears arrives for the premiere of Sony Pictures' "Once Upon a Time... ...
    Foto: AFP
  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.