Hopp til innhold

Se 1000 musikere spille Foo Fighters-låt

I den italienske byen Cesena er det nok over gjennomsnittet mange fans av det amerikanske bandet.

Dave Grohl i Foo Fighters på Norwegian Wood.

ETTERTRAKTET: Med prosjektet Rockin'1000 samlet Fabio Zaffagnini 1000 musikere for å spille Foo Fighters «Learn to Fly». Her opptrer Foo Fighters på Norwegian Wood.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Fabio Zaffagnini er en stor tilhenger av Foo Fighters, og han syntes det var for dårlig at ikke post-grunge-bandet hadde besøkt den italienske byen Cesena siden 1997.

I desember i fjor bestemte Zaffagnini seg for å gjøre en innsats for å få bandet til å komme til byen. Sammen med venner startet han prosjektet Rockin'1000.

Adressert til fem personer

Prosjektet gikk ut på å samle 1000 musikere fra regionen til å spille Foo Fighters «Learn to Fly». Ved hjelp av kronerulling fikk de inn rundt 400 000 kroner til eventet. For noen dager siden ble planen realisert.

– Jeg gjetter at denne videoen kommer til å bli sett av millioner av folk over hele verden, men for å være ærlig så er den adressert bare til fem personer: Chris, Pat, Nate, Taylor og Dave Grohl, the Foo Fighters. Italia er et land hvor drømmer ikke går lett i oppfyllelse, men det er et land fylt av lidenskap og kreativitet, sier Zaffagnini i YouTube-videoen.

Får drømmen oppfylt

Nå kan det tyde på at Zaffagnini og byen Cesena får drømmen om konsert oppfylt.

– Sees snart, Cesena, skrev vokalist David Grohl på bandets Twitterprofil. Der delte han også YouTube-videoen med sine over to millioner følgere.

Videoen har blitt sett over seks millioner ganger i løpet av få dager.

Sent fredag kveld bekrefter Grohl i en videohilsen til sine italienske fans at bandet kommer til byen, melder BBC.

– Hei Cesena! Vi kommer, jeg sverger. Vi vil se hverandre snart.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter