Hopp til innhold

Kollegaene: – Vi savner varmen din

Anbjørg Sætre Håtun begraves i dag. Les Puls-redaksjonens minneord til den populære kollegaen her.

Anbjørg Sætre Håtun og Helene Sandvig

Anbjørg Sætre Håtun begraves i dag. Her sammen med Puls-kollega Helene Sandvig.

Foto: NRK

Forfatter og journalist Anbjørg Sætre Håtun døde tirsdag forrige uke etter at hun i flere år har vært alvorlig kreftsyk. Sætre Håtun ble 41 år gammel.

I dag klokken 12.00 begraves Sætre Håtun fra Vestre Aker kirke i Oslo.

Sætre Håtun jobbet som helsejournalist i 14 år, blant annet som reporter og programleder i helsemagasinet Puls på NRK.

Les kollegaenes minneord til henne:

Kjære Anbjørg.

Du hadde de varmeste, beste og lengste klemmene i redaksjonen. Du eide rommet du var i, og du fikk nye som kom til Puls til å føle seg hjemme. Din varme og ditt engasjement var unikt. Langt borte i gangen kunne vi høre at du var på jobb, for latteren din sang i veggene. Vi savner deg.

Vi savner varmen din. Smilet ditt. Tilstedeværelsen. Profesjonaliteten. Du var kunnskapsrik og raus. Til glede for oss i redaksjonen, og de over 600.000 som fikk fargerikt og varmt besøk av deg hjemme i stua si når de så på Puls mandag kveld. Mange av oss som jobbet med deg ble også vennene dine privat. Du var en person som satte deg fast i hjertene våre og ble der. Dønn ekte.

Du gjorde ingen ting smått. Da du i 2002 ville ta tak i mobbing, startet du en anti-mobbe-kampanje i Puls: «Respekt- stopp mobbingen». Vi leide en hvit bil, og kjørte landet rundt og snakket med folk. Det ble snakket mye om mobbing. Selv Kong Harald nevnte mobbing i sin nyttårstale det året.

Du brant så veldig. Brant for alle de som sleit. Som ikke fikk det til. Du ville løfte dem frem. Og det gjorde du. Du løftet også Puls-programmet inn i nye former, og du var en pådriver for eget Puls-blad og ga ut bok.

Så startet din egen kamp.

I 2004 satt du i Grieghallen i Bergen og smilte. Puls var nominert til Gullruten i kategorien for beste aktualitetsprogram. Du strålte i rød kjole. Det bare du og vi visste var at innenfor kjolen hadde du røde tusjmerker. Et strålekart som viste hvor du fikk din daglige dose strålebehandling. Det siste året du jobbet som programleder i Puls gjorde du det på tross av kreftdiagnosen. Fra første dag var du åpen med oss. Også da vi på våren i fjor tok kontakt med deg for å snakke om det vanskeligste av det vanskelige: Døden. Det vanskeligste for deg var ikke møtet med døden, men det at du skulle miste det du elsket mest av alt: Livet.

– Er du opptatt av å sette spor etter deg? spurte Helene da hun og Anbjørg snakket om døden i Puls sin spesialsending i april 2013. Og hva skal i så fall det sporet være?

– Husk å elske! svarte Anbjørg. Husk å elske! Det er den sterkeste og beste følelsen i verden, å elske et menneske, eller barna dine eller foreldrene dine, eller brødrene dine.

Kjære Anbjørg, du elsket Puls – og Anbjørg – vi elsker deg.

Med kjærlig hilsen,
Helene Sandvig, Kjell Erik Møgster Moen, Randi Helland og Karoline Møller.

På vegne av venner og kolleger i NRK Puls.

LES OGSÅ: Anbjørg Sætre Håtun er død
LES OGSÅ: – En sterk stemme for de kreftsyke har gått bort
LES OGSÅ: Anbjørg Sætre Håtun begraves torsdag

Se Anbjørg Sætre Håtun og Per Fugelli snakke om døden i Puls' spesialsending fra april i fjor:

Anbjørg Sætre Håtuns viktigste oppfordring til folk er: Husk å elske!

Anbjørg Sætre Håtun og Per Fugelli delte sine tanker om døden i NRKs Puls i april 2013. Håtuns viktigste oppfordring til folk var: Husk å elske!

Kulturstrøm

  • Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

    Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet.

    Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat. Skuespilleren nekter selv for å ha gjort noe galt.

  • ABBA-Benny lagar jinglar til svensk P2

    ABBA-veteranen Benny Andersson har komponert lydlogoar til den svenske radiokanalen P2, melder Sveriges Radio.

    – Eg har laga 37 forskjellige forslag for å sjå om hansken passa, seier komponisten og musikaren til kanalen.

    Jinglane er spelt inn saman med Sveriges Radios Symfoniorkester, og Andersson er sjølv med på piano.

    Dei nye lydsnuttane blei tekne i bruk måndag.

    Benny Andersson
    Foto: Alberto Pezzali / AP